Dragnea: Acuzaţia de înaltă trădare e dementă! Iohannis vrea să preia brutal guvernarea, prin ameninţări şi şantaj

Şeful statului Klaus Iohannis doreşte să aibă toată puterea într-un mod nedemocratic, brutal şi neconstituţional, a acuzat liderul PSD Liviu Dragnea, după ce preşedintele PNL Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva lui şi a premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare şi alte infracţiuni grave.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis vrea să preia într-un mod brutal guvernarea, în urma unor ameninţări şi practicând "şantajul" împotriva premierului Viorica Dăncilă, a acuzat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Mie mi se pare o acuzaţie dementă, nu o acuzaţie gravă. În opinia mea, această sesizare, plângere sau ce a făcut această unealtă, este concepută şi redactată la Cotroceni şi eu cred că în foarte scurt timp vom avea toţi acces la textul acestei plângeri, vom constata cu toţii că este de fapt concepută la Cotroceni şi este ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat către doamna prim-ministru Dăncilă. Cu toţii o să vedem, sper, cât mai curând această plângere penală pentru că nu văd de ce ar trebui să fie ţinută secretă. O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri şi de faptul că ceea ce am spus noi în ultima perioadă se adevereşte şi anume dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, nesocotind rezultatul alegerilor democratice, preluând-o în urma unor ameninţări, practicând şantaj împotriva primului ministru, punând presiune din ce în ce mai mare pe primul ministru al României, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acţiunile unui prim ministru ales democratic al României că are întâlniri externe, aşa cum are orice prim ministru din această lume sau din lumea democratică", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că doreşte "să aibă toată puterea şi controlul total pe toate instituţiile statului într-un mod nedemocratic, brutal şi neconstituţional".

"Se constată că nu se poate avea niciun fel de relaţie cu Klaus Iohannis. (...) E greu, aproape imposibil de sperat că mai poate fi o relaţie instituţională, orice fel de relaţie cu acest om, pentru că, din păcate, la toate semnalele, la toate invitaţiile la dialog, la toată dorinţa noastră de colaborare, care cel puţin mie mi-a atras şi în ultimele zile şi de mai mult timp tot felul de critici din partea unor oameni de bună credinţă, nu a avut niciun răspuns", a afirmat Dragnea.

În acelaşi timp, preşedintele PSD a ţinut să sublinieze că nu s-a speriat nimeni din partid de plângerea penală făcută de Orban, aşa cum se vehiculase în presă.

"Am văzut această ştire la un site extraordinar de onorabil, un site cu cele mai bune informaţii şi tot timpul cu informaţii reale şi care nu a avut niciun fake news până acum că nu ştiu ce, s-a speriat... Nu s-a speriat nimeni. Noi nu am aterizat astăzi în România şi am crezut că suntem, aşa, în Eden, în Rai şi că toate lucrurile sunt frumoase. Nu! Trăim aici de foarte mult timp, suntem într-un asediu din partea statului subteran, din partea tuturor instituţiilor aservite lui Iohannis, deci nu e o mare noutate. Din momentul în care a început acest serial de solicitare de demisie şi în momentul în care a apărut în mod explicit ameninţarea de la preşedintele Iohannis, am şi discutat în partid, am şi discutat cu doamna prim-ministru, am spus şi eu public şi mai mulţi colegi de-ai mei că e clar că este un plan care se va materializa într-un fel sau altul, deci nu e o surpriză. Aşa că eu zic să fie mai pesimişti cei care începeau să spună că nu ştiu ce sperieturi au apărut în PSD. Şi vreau să mai spun ceva: nu pot să parafrazez o doamnă, adică nu pot să spun - noi suntem PSD - dar PSD nu e un partid slab, mic sau fricos", a punctat Dragnea.

Întrebat dacă se impune suspendarea preşedintelui, şeful PSD a replicat: "Nu asta este miza noastră acum, totuşi mai important decât Klaus Iohannis, chiar dacă el nu crede, este România, stabilitatea acesteia, dar asta nu înseamnă că o să stăm pur şi simplu cu mâinile încrucişate, aşa ceva nu se va întâmpla".

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne