Dr. Eliot Sorel:"Drepturile omului sunt foarte importante pentru a completa cunoaşterea ştiinţifică" (VIDEO)

Eliot Sorel
Eliot Sorel (Epoch Times România)

Afecţiunile psihice afectează viaţa unei persoane din 4 sau 5 în fiecare an. Aceste boli, care fac parte din aşa numitele "boli necomunicabile", reprezintă între 20-45% din povara de boală, a spus profesorul Eliot Sorel, în cadrul Congresului Asociaţiei Internaţionale de Psihiatrie, care a avut loc la Bucureşti între 10-13 aprilie.

Într-un interviu acordat ziarului Epoch Times România, profesorul Eliot Sorel, membru al Colegiului Psihiatrilor Americani şi Membru Extraordinar pe Viaţă al Asociaţiei Medicilor Americani, a declarat că se află la Congres cu o viziune şi o misiune. Viziunea de a reinventa sistemele sanitare naţionale, zonale şi globale, având în vedere progresul enorm pe care le-a făcut medicina modernă şi având în vedere provocările bolilor netransmisibile şi a fragmentării sistemelor sănătăţii în care colaborarea între specialităţi e esenţială. Importantă este şi reconsiderarea celor mai adecvate structuri pentru a desăvârşi misiunea de a avea acces la sănătate şi la servicii de calitate.

Nu e vorba doar problemele psihiatrice ci de bolile incomunicabile, care includ afecţiunile psihice. Acestea sunt 40 % din povara pe care bolile o reprezintă, a mai spus profesorul Sorel, adăugând că aceste cifre nu sunt întotdeauna cunoscute şi că cunoaşterea lor de către public şi decidenţi politici e de mare importanţă.

Dr. Eliot Sorel este cunoscut ca un luptător pentru recunoaşterea importanţei problemelor de sănătate mintală. Astfel, el a cerut Adunării Generale UN din septembrie 2011 să includă afecţiunile mintale în agenda lor. Profesorul Sorel spune că lupta aceasta nu e încheiată, bolile mentale fiind adesea discriminate. De asemenea, în contextul modernităţii actuale e nevoie de noi traininguri de pregătire pentru asistenţi medicali şi doctori, alături de folosirea tehnologiei informaţiei care poate uşura integrarea îngrijirii primare, îngrijirii mentale şi a sănătăţii publice.

La o întrebare a reporterului Epoch Times în legătură cu problema folosirii psihiatriei ca mijloc de represiune în închisori (de exemplu injectarea cu droguri a dizidenţilor politici, a tibetanilor, a practicanţilor Falun Gong din închisorile şi spitalele psihiatrice din China), Eliot Sorel a răspuns ca drepturile omului sunt foarte importante pentru a completa cunoaşterea ştiinţifică.

”Drepturile omului şi cunoaşterea ştiinţifică pot crea un sistem mai bun”.

***

Profesorul Eliot Sorel a fost Co-Preşedinte Scienţific al Commitetului Congresului WPA 2013 la Bucureşti, fondator al Departamentului de Management şi Rezolvare a Conflictului din cadrul Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie. Este un lider recunoscut al medicilor la nivel internaţional, un important formator şi profesor al medicilor, un foarte căutat consultant pentru sistemele de sănătate şi un strălucit medic practician.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne