Dosarul lui Ion Diniţă: O nouă lipsă de cvorum în Camera Deputaţilor

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor în care urma sa se voteze cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniţă s-a suspendat, din lipsă de cvorum.

În plenul de luni după-amiază, în momentul în care urma sa înceapă votul referitor la deputatul PC Ion Diniţă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a constatat că în sală sunt doar 152 de deputaţi prezenţi, în timp ce cvorumul de şedinţă este de 202 deputaţi, informează Agerpres. După ce a făcut de două ori prezenţa, Zgonea a declarat şedinţa închisă .

Anterior, deputaţii au reuşit să se mobilizeze pentru a îl valida, cu 223 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă” pe deputatul PSD Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul lui Viorel Hrebenciuc Potrivit evz.ro, Neacşu este şi el trimis în judecată pentru conflict de interese şi este unul dintre promotorii legilor scandaloase din "Marţea Neagră".

Decizia în cazul cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului conservator Ion Diniţă a fost amânată şi în urmă cu o săptămână de deputaţi, tot din lipsă de cvorum.

Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul "baronului" Aristotel Căncescu. Potrivit procurorilor, Consiliul Judeţean Braşov ar fi suferit o pagubă de peste 7, 6 milioane de euro ca urmare a plăţilor nelegale făcute către firma conservatorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne