Dosarul de Înaltă Trădare avansează. Consilier care a fost cu Dragnea în Israel, audiat la DIICOT

Paul Ionescu, consilier la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor care l-a însoţit pe Liviu Dragnea în Israel ar fi fost audiat la DIICOT, audierile având legătură cu acuzaţiile din dosarul de Înaltă Trădare deschis după plângerea lui Ludovic Orban.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Paul Ionescu, unul dintre consilierii care l-au acompaniat pe Liviu Dragnea într-o vizită efectuată în Israel, în urmă cu un an, este audiat, luni, la DIICOT, în dosarul de înaltă trădare deschis după plângerea penală contra lui Dragnea şi Dăncilă depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, la Parchetul General, relatează ziare.com.

Potrivit Antena3, Paul Ionescu, consilier la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor, ar fi un apropiat al liderului PSD.

Liderul social-democraţilor a efectuat, în 2017, două vizite în Israel, la invitaţia liderului opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog, însă plângerea lui Ludovic Orban vizează vizita făcută de Dăncilă şi Dragnea la Ierusalim, la invitaţia premierului Netanyahu.

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Orban a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei pe motiv că a făcut publice informaţii confidenţiale şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis informaţii false cu privire la intenţia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

În urmă cu 4 zile, DIICOT a anunţat că a început urmărirea penală in rem (pentru faptă) în dosarul deschis în urma plângerii penale a lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei din Israel.

Momentan, DIICOT nu a infirmat, dar nici nu a confirmat informaţia audierii lui Paul Ionescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne