Dosarele de la fosta Secţie Specială ale judecătorului care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu au fost clasate

Magnatul Puiu Popoviciu
Magnatul Puiu Popoviciu (Youtube - screenshot)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins plângerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi a confirmat clasarea unui dosar deschis împotriva fostului judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran care l-a condamnat iniţial pe Puiu Popoviciu în dosarul Băneasa, potrivit deciziei ÎCCJ din 16 aprilie 2024. Dosarul împotriva fostului judecător fusese deschis în 2019 de procuroarea Adina Florea (acum pensionată) de la fosta Secţie Specială, relatează G4Media.

La sfârşitul lunii martie a acestui an a fost clasat şi un al doilea dosar al ex-judecătorului Ion-Tudoran, instrumentat de procuroarea Mihaiela Iorga Moraru (acum şefa Secţiei a I-a din DNA).

Acest al doilea dosar provenit de la fosta Secţie Specială, cu nr. 1603/P/2019, a fost folosit de Puiu Popoviciu în faţa Curţii Supreme de Justiţie de la Londra pentru a obţine decizia de ne-extrădare în România din 2021, potrivit motivării Curţii Supreme de la Londra, consultată de G4media.ro în iunie 2021.

Echipa de avocaţi a lui Popoviciu a pus pe masa Înaltei Curţi de la Londra mai multe mărturii din dosarele deschise de fosta Secţie Specială (SIIJ) împotriva judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu în prima instanţă. Martorii de la SIIJ au descris presupusele legături ale judecătorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran cu Gigi Becali, prezentat drept ”rivalul” lui Popoviciu şi ”principalul martor al acuzării” DNA împotriva acestuia.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne