Dorin Chirtoacă despre Ana Munteanu: Vocea Basarabiei a cucerit întreaga Românie

Visul meu s-a împlinit. Pentru asta vă mulţumesc vouă, pentru că aţi crezut în mine, în viitorul meu şi în dragostea mea faţă de muzică, a declarat marea câştigătoare a concursului Vocea României.
Ana Munteanu câştigătoarea concursului Vocea României, ediţia 2017
Ana Munteanu câştigătoarea concursului Vocea României, ediţia 2017 (facebook.com/vocea româniei)

Ana Munteanu din Republica Moldova este marea câştigătoare a concursului Vocea României ediţia 2017. Basarabeanca în vârstă de 16 ani a făcut parte din echipa lui Smiley şi pe lângă trofeul „Vocea României” a obţinut un premiu în valoare de 100.000 de euro. Aceasta i-a cucerit pe toţi cu vocea sa interpretând piesa în limba franceză „La Boheme”.

În finala celui mai mare concurs muzical din România Ana Munteanu a mai cântat în duet cu antrenorul său, Smiley, piesa „De unde vii la ora asta”, iar cu interpretul Marcel Pavel, piesa „Prayer”.

Într-un interviu acordat pentru Adevărul.ro înainte de finala concursului, aceasta a mărturisit publicului că este româncă de la naştere, cu acte în regulă, dar cel mai important pentru ea este că simte româneşte şi se simte foarte bine în România.

”Drumul de la Vocea României s-a încheiat, dar sper că urmează un drum şi mai lung, şi mai frumos! Ieri, a fost seara pe care nu o voi uita niciodată! Visul meu s-a împlinit! Pentru asta vă mulţumesc vouă, pentru că aţi crezut în mine, în viitorul meu şi în dragostea mea faţă de muzică!”, a comentat Ana Munteanu pe pagina sa de Facebook.

În context, primarul suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă a ţinut să precizeze că Vocea Basarabiei a cucerit întreaga Românie.

Pe locul doi la Vocea României 2017 s-a clasat Meriam Jane, din echipa lui Tudor Chirilă. Locul trei aparţine Zsuzsanei Cerveni, eleva Loredanei, iar locul patru Andradei Creţu din echipa lui Adi Despot.

Ana Munteanu este din oraşul Hînceşti şi afirma că şi-a moştenit talentul de la părinţii săi. De cinci ani face lecţii de canto, xilofon, tobe şi pian. Până a ajunge la Vocea României, Ana a participat la numeroase concursuri şi festivaluri de muzică, inclusiv în ediţia din primăvara acestui an a show-ului Românii au talent.