Doi soldaţi israelieni înjunghiaţi în Ierusalim



Soldaţi israelieni în complexul Moscheei al-Aqsa.
Soldaţi israelieni în complexul Moscheei al-Aqsa. (Captură Foto)

Doi soldaţi israelieni au fost înjunghiaţi de un atacator necunoscut în Oraşul Vechi din Ierusalim (Al-Quds), conform rapoartelor media.

Conform surselor locale, incidentul a avut loc vineri, în apropierea Porţii Leului din Oraşul Vechi.

Unul dintre ofiţeri, având aproximativ 19 ani, a fost înjunghiat în gât, în timp ce colegul său, 35 de ani, a fost înjunghiat în mâini.

Ei au fost atacaţi după rugăciunile de dimineaţă în cel mai sacru loc al oraşului pentru musulmani, Haram al-Sharif sau Nobilul Sanctuar.

Atacatorul a reuşit să fugă de la faţa locului.

Atacul a avut loc la o zi după ce alţi doi israelieni au fost răniţi de o bombă incendiară aruncată asupra maşinii lor în aşezarea Ma’ale Shomron din Cisiordania.

Israelul şi palestinienii au avut mai multe dispute în lunile recente cu privire la profanarea, de către coloniştii israelieni, a moscheei al-Aqsa – un loc islamic sacru – şi datorită expansiunii aşezărilor israeliene în teritoriile palestiniene ocupate.

Complexul moscheei al-Aqsa este localizat în Oraşul Vechi ocupat de Israel. Locul în care se află complexul, cunoscut pentru evrei ca Templul Muntelui, este şi un sit sacru al iudaismului. Moscheea este cel de-al treilea loc sfânt al Islamului după Masjid al-Haram în Mecca şi Masjid al-Nabawi în Medina, Arabia Saudită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe