Dodon susţine că a avut o întâlnire scurtă cu Putin. Activist: A fost o strângere de mâini la pachet cu toţi oaspeţii

Vladimir Putin şi Igor Dodon, scurtă întâlnire la Moscova
Vladimir Putin şi Igor Dodon, scurtă întâlnire la Moscova (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon, aflat în vizită la Moscova, ar fi avut o scurtă întrevedere cu omologul său Vladimir Putin, iar mai detaliat despre „problemele existente” a vorbit cu Dmitri Kozak, reprezentant special al preşedinţiei ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a şefului statului, Republica Moldova şi Federaţia Rusă vor relua negocierile privind acordarea împrumutului de 200 de milioane de euro.

De asemenea, Federaţia Rusă ar fi acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldoveneşti, a anunţat Igor Dodon, precizând că de la 1 iulie, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din R. Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale.

„Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel, pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent”, a conchis preşedintele.

Nu a fost nicio întâlnire cu Putin. A fost doar o strângere de mâini la pachet cu toţi oaspeţii şi atât, susţine activistul Valeriu Paşa, menţionând că Igor Dodon revine de la Moscova umilit. Nu a reuşit să obţină măcar o întrevedere cât de scurtă dar formală cu Putin. S-a redus la alergatul din urmă ca un ţânc. Nici măcar Kremlinul nu îl are la suflet. Îl rabdă că e al lor. Cam aici a ajuns ”politica externă echilibrată”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe