Dodon şi pliantele denigratoare la adresa candidatului PAS

Liderul socialist, Igor Dodon continuă să se compromită. Presa de investigaţii din Moldova a descoperit că el s-ar afla în spatele informaţiei denigratoare răspândite pe teritoriul ţării prin intermediul pliantelor şi a ziarelor. Poliţia tace.
Membru al Partidului Acţiune şi Solidaritate
Membru al Partidului Acţiune şi Solidaritate (captură foto)

Încă înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, mai exact, la 28 octombrie, pe teritoriul ţării au început să fie distribuite, un număr mare pliante denigratoare la adresa candidatului unic, Maia Sandu, care, potrivit membrilor PAS, nu conţin elementele obligatorii potrivit Codului Electoral, cum ar fi tirajul, numărul tiparului, numele tipografiei etc.

„Noi am fost informaţi că prin toată ţara sunt împărţite aceste pliante, la 28 octombrie. În aceeaşi zi am depus o cerere la organele de poliţie pentru a investiga şi a stabili cine se află în spate şi eventual de a sancţiona persoanele care au pus la cale această schemă. Au trecut mai mult de zece zile de atunci, nu am primit absolut nici o informaţie de la poliţie”, a declarat, conform privesc.eu, un reprezentat al Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Potrivit acestuia, luni portalul anticorupţie.md a publicat un articol legat de legătura dintre Igor Dodon şi pliantele denigratoare la adresa Maiei Sandu în care se spune că aceste pliante ar fi fost distribuite de asociaţia obştească „Uniunea Ofiţerilor din RM” care este afiliată şi sprijinită financiar de către Partidul Socialiştilor şi Igor Dodon, lucru declarat chiar de acesta din urmă.

Pliante denigratoare la adresa Maiei Sandu în biroul Uniunii Ofiţerilor din Moldova
Pliante denigratoare la adresa Maiei Sandu în biroul Uniunii Ofiţerilor din Moldova (anticoruptie.md)

Pe fluturaşi se arată că, în cazul în care ar ajunge preşedinte, Maia Sandu ar urma să deschidă frontierele pentru zeci de mii de migranţi sirieni, raioane şi sate întregi ar putea să dispară, urmând să fie închise şcoli, grădiniţe şi spitale, iar căsătoriile între persoane de acelaşi sex ar urma sa fie legalizate. „Maia Sandu va ceda ţara devastată refugiaţilor, homosexualilor şi unioniştilor”, se mai spune în pliantele care au fost împărţite chiar şi studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova, se arată în investigaţia celor de la anticorupţie.md.

Notabil este faptul că biroul Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova (UORM) se află în apropierea sediului Ministerului Afacerilor Interne, chiar pe bd. Ştefan cel Mare, deci e de mirare că până acum organele de poliţie nu au reuşit să identifice persoanele implicate. Aflăm că în Moldova presa de investigaţii lucrează mai bine şi mai rapid decât poliţia.

Potrivit investigaţiei, conţinutul pliantelor în cauză este aproape similar cu informaţia conţinută în ziarul oficial al socialiştilor. Şi cu privire la această problemă a fost depusă luni o contestaţie la Comisia Electorală Centrală (CEC) şi acum sunt în aşteptarea unui răspuns. Menţionăm că aceasta nu este prima campanie electorală la care participă Igor Dodon, şi nici prima în care vine cu acuzaţii mincinoase la adresa contracandidaţilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe