DNA: Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute pentru luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)

În urmă mai multor percheziţii şi după ce poliţiştii le-au audiat ore în şir la sediul DNA, judecătoarele Viorica Dinu şi Antoanela Costache de la secţia Penal a Tribunalului Bucureşti, au fost reţinute pentru 24 de ore. fiind acuzate de fapte de corupţie.

Judecătoarele au fost suspectate că au luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

În acest dosar, în care sunt cercetate 11 persoane, printre care şi un grefier şi doi avocaţi, s-au realizat şi înregistrări telefonice.

Judecătoarele sunt cercetate într-un dosar pentru luare de mită în valoare de 150.000 de euro, inclusiv de la cei din clanul Duduianu şi pentru legături cu lumea interlopă.

Vasile Balint, eliberat pentru că şi-a zugrăvit celula

Cele două judecătoare au primit bani pentru a favoriza în procese mai mulţi interlopi, susţin anchetatorii, iar numele lor apar în mai multe dosare controversate, cum ar fi cel al eliberării lui Sile Cămătaru.

Printre motivele invocate de judecătoare pentru scoaterea din închisoare a interlopului Vasile Balint se numără problemele de sănătate şi faptul că şi-a zugrăvit celula.

Fără legătură cu dosarul de corupţie, magistratul Viorica Dinu are pe rol unul dintre dosarele lui Dan Voiculescu şi face parte din completul care trebuie să judece eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase peste doar câteva zile.

Pe de altă parte, Viorica Dinu este judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

La acest dosar, primul termen al procesului s-a judecat în şedinţă secretă, la cererea Vioricăi Dinu, din cauza mediatizării excesive.

A achitat a unui membru al mafiei chineze?

Decizia sa de achitare a unui membru al mafiei chineze acuzat că ar fi ucis şi tranşat două persoane a stârnit mari controverse.

Magistratul a susţinut că acuzatul chinez "nu a participat la comiterea faptelor", deşi existau probe evidente pentru condamnarea sa, relevă hotnews.

Alte dosare celebre

La rândul său, judecătoarea Antonela Costache a fost implicată în dosare celebre, printre care se numără cel al fostului senator PSD Cătălin Voicu sau cel al lui Fănel Pavalache, fost consilier al secretarului general al Guvernului.

Judecătoarea Antonela Costache este totodată cea care a emis mandatul de arestare pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru.

Există, de asemenea, suspiciunea de corupţie pentru cele două judecătoare legat de decizia prin care Dinel Staicu a fost eliberat din închisoare mai devreme cu 8 ani de Tribunalul Bucureşti, conform unor surse judiciare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne