DNA cere aviz pentru revocarea fostului şef DNA Ploieşti

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Actualul şef interimar al DNA, Marius Nistor, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru revocarea din funcţie a procurorului Lucian Onea, de la serviciul teritorial Ploieşti, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de instituţie.

"La data de 10 ianuarie 2019, procurorul şef adjunct, care exercită atribuţiile procurorului şef al DNA, a transmis Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcţie, întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute.

De asemenea, în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au fost suspendaţi din funcţie de Secţia pentru procurori a CSM. Decizia a venit în contextul în care Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pe cei doi procurori pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Mai exact, sunt acuzaţi de fabricare de probe în cazul fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne