DNA cere aviz pentru revocarea fostului şef DNA Ploieşti

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Actualul şef interimar al DNA, Marius Nistor, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru revocarea din funcţie a procurorului Lucian Onea, de la serviciul teritorial Ploieşti, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de instituţie.

"La data de 10 ianuarie 2019, procurorul şef adjunct, care exercită atribuţiile procurorului şef al DNA, a transmis Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcţie, întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute.

De asemenea, în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au fost suspendaţi din funcţie de Secţia pentru procurori a CSM. Decizia a venit în contextul în care Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pe cei doi procurori pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Mai exact, sunt acuzaţi de fabricare de probe în cazul fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne