Diaconu: Avem de-a face cu o super-majoritate anti-justiţie. Parlamentul, ultimul bastion al corupţilor

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, au devenit specialişti în obstrucţionat justiţia şi în salvarea politicienilor de rigorile legii, exemple pertinente în acest sens fiind cazurile Marko Attila, Şova şi Vosganian, este de părere liderul PRU, Bogdan Diaconu.

"Partidul România Unită le cere de aceea demisia lui Valeriu Zgonea şi lui Călin Popescu Tăriceanu pentru ca Parlamentul să îşi poată relua activitatea firească şi să scape de acuzele de a fi zid de protecţie împotriva justiţiei. Nu instituţia Parlamentului îi protejează pe corupţi, ci preşedinţii celor două Camere care interpretează legea şi regulamentele după bunul lor plac", a precizat Bogdan Diaconu.

Valeriu Zgonea se face vinovat de amânarea nejustificată, încă de acum o săptămână, a votului pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în condiţiile în care nici până la această oră nu există o demisie a "politicianului fugar", ci doar promisiunea unei demisii, susţine preşedintele PRU, adăugând că nicio procedură juridică din această lume nu se opreşte pe baza de promisiuni şi păcăleli.

"Exact acest lucru a făcut preşedintele Camerei Deputaţilor în complicitate cu UDMR, dar şi cu PSD şi cu PNL care au acceptat acest joc murdar de fentare a actului de justiţiei", a adăugat politicianul.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu "a transformat prezenţa scăzută la vot în cazul lui Dan Şova, obţinută deliberat de PSD, PNL şi UDMR, într-o lipsă de cvorum care s-a dovedit falsă".

"Mai grav, această lipsă inventată de cvorum a fost interpretată ca vot de respingere în cazul arestării senatorului PSD. În cazul lui Varujan Vosganian, unde votul noii majorităţi anti-justiţie formate din PSD-PNL-UDMR şi sateliţii a fost clar de salvare a senatorului PNL, Tăriceanu a formulat public o apreciere de invalidare a dosarului, substituindu-se astfel justiţiei şi declarându-l nevinovat pe fostul său coleg de partid în lipsa unei decizii a justiţiei", a explicat Bogdan Diaconu.

În opinia şefului PRU, avem de-a face cu o super-majoritate anti-justiţie, în care PSD, PNL şi UDMR, plus aliaţii mai mici, resping în diferite moduri solicitările DNA şi compromit Parlamentul României, transformându-l în ultimul bastion al corupţilor din România.

"Se impune de aceea demisia urgentă a celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului pentru că acest mod de frânare a luptei anti-corupţie să înceteze, iar Parlamentul să-şi recapete prestigiul şi să îşi desfăşoare activitatea în interesul alegătorilor, nu al corupţilor", a concluzionat Bogdan Diaconu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne