Deputat USR: Cu o îndrăzneală de neînchipuit, Iordache i-a certat pe magistraţi în Comisia specială "a codurilor"

Noile legi ale justiţiei nu trebuie adoptate pe poziţii de forţă, într-o atmosferă belicoasă şi revanşardă imprimată de preşedintele PSD, a transmis deputatul Stelian Ion.
Justiţia
Justiţia (Stelian Ion)

Chiar merită să sacrificăm tot ce am câştigat în aceşti ani doar pentru a le rezolva problemele penale ale unui infractor şi ale camarilei sale, întreabă retoric, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Stelian Ion.

"Cu o îndrăzneală de neînchipuit, Florin Iordache i-a certat astăzi [joi - n.r.] pe magistraţi în Comisia specială "a codurilor": "Puteaţi să daţi un aviz pozitiv, cu obiecţii, pentru legile justiţiei, nu unul negativ!" În opinia mea, domnul Iordache nu are căderea morală şi nici anvergura profesională, în ciuda titlului de doctor în drept obţinut la o prestigioasă "fabrică de diplome" din Chişinău, pentru a-i apostrofa pe magistraţi. Mai întâi ar trebui ca, împreună cu Eugen Nicolicea, să înveţe să scrie cum trebuie o expunere de motive şi o lege, fără să dea copy-paste după ceea ce au scris alţii, inserând pe deasupra şi o mulţime de erori materiale", a declarat Stelian Ion.

Potrivit deputatului, corpul profesional al magistraţilor a criticat ferm, cu argumente pertinente aceste propuneri legislative, iar Comisia europeană ne-a arătat deja cartonaşul galben la capitolul MCV.

"USR-ul a cerut renunţarea la aceste iniţiative legislative şi asumarea proiectului de către Guvern, după consultarea reală a tuturor organismelor profesionale care activează în domeniul justiţiei. Am criticat procedura şi maniera de lucru în Comisia specială, am atras atenţia asupra faptului că aceste legi deosebit de importante nu trebuie să fie adoptate pe poziţii de forţă, într-o atmosferă belicoasă şi revanşardă imprimată de preşedintele PSD ("Noi scoatem legile justiţiei chiar dacă ajungem toţi la DNA. Va fi război!") Chiar merită să sacrificăm tot ce am câştigat în aceşti ani doar pentru a le rezolva problemele penale ale unui infractor şi ale camarilei sale?", a precizat Stelian Ion.

Parlamentarul a reamintit faptul că PSD a decis ca amendamentele la aceste legi să fie depuse în grabă până luni, 20 noiembrie, urmând ca peste o săptămână să se dea un raport din partea Comisiei speciale.

Îndrăzniţi să credeţi că PSD-ul va pune în curând justiţia pe butuci pentru o lungă perioadă de timp!", a conchis Stelian Ion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne