Danileţ, supărat pe politicieni: Nimeni nu vorbeşte de victime! Semeni de-ai noştri sunt tâlhăriţi, violaţi, omorâţi

Judecătorul Cristi Danileţ critică faptul că politicienii puterii nu manifestă interes pentru soarta victimelor infracţiunilor, dar în schimb se îngrijesc de cea a infractorilor.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de socializare, că politicienii nu sunt interesaţi de victime, ci doar de infractori.

"Dacă nu ştiaţi cum arată (încă) o tâlhărie, urmăriţi aici. Probabil că dacă spun că în ultimii cinci ani au crescut infracţiunile cu violenţă în România, dar legiuitorul a scăzut cuantumul pedepselor şi a crescut numărul de liberări condiţionate date de judecători din cauza legii recursului compensatoriu, nu interesează pe nimeni. Şi totuşi, în timp ce ministrul de Externe se plânge de supraîncărcarea penitenciarelor, ministrul Justiţiei vrea compensări pentru cei condamnaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor vorbeşte de mii de condamnaţi nevinovaţi, noi - magistraţii - vedem zilnic în dosare ceea ce dvs., publicul, vedeţi pe aceste înregistrări. Şi constatăm că NIMENI NU VORBEŞTE DE VICTIME!", a declarat Danileţ.

Magistratul a opinat că poate de acum ar trebui să publice şi ei, judecătorii, după ce hotărârile lor rămân definitive, astfel de înregistrări: "Să vedeţi sub ochii dvs. cum semeni de ai noştri sunt omorâţi, bătuţi, tâlhăriţi, violaţi".

"Cifrele aproximative de deţinuţi aflaţi acum în penitenciare: pentru omor sunt 6000, pentru ucideri din culpă şi lovituri cauzatoare de moarte sunt 350, pentru loviri şi vătămări sunt 500, pentru tâlhărie sunt 1400, pentru viol sunt 2000, pentru trafic de persoane sunt 1000. Evident, nu intră aici cei eliberaţi şi cei condamnaţi la pedepse cu suspendare", a precizat Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne