Dăncilă, ridiculizată dinspre Bruxelles. Ce gafă a mai comis premierul?

Viorica Dancila (Prim-minstru)
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflată în vizită la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă ar fi făcut o nouă gafă în timpul discuţiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiştilor şi Democraţilor, semnalează, pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmeriţa a fost “bătută cu bestialitate de protestanţi”. Sper că traducătorii au înţeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Udo Bullmann, întrevedere în cadrul căreia, susţine Guvernul, "prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situaţia reală din România, reafirmând ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile europene."

Iată că "adevărul" prezentat de Viorica a inclus şi povestea Ştefaniei, jandarmeriţa despre care purtătorii de cuvânt ai instituţiei în care aceasta lucrează au susţinut că ar avea coloana fisurată. Informaţia s-a dovedit, ulterior, a fi falsă.

Vizita premierului la Bruxelles survine în contextul în care Parlamentul European urmează să dezbată, în luna octombrie, situaţia statului de drept din România. De asemenea, în Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România.

Dezbaterile vor avea loc în condiţiile în care România îşi revine după "Jandarmeriadă" iar sesiunea Parlamentară a început tumultos, cu blocarea audierilor în Comisia de apărare din Senat a ministrului de Interne, a Prefectului şi a maiorului Cazan, cu modificarea Regulamentului camerei astfel încât Opoziţia să poată fi scoasă cu forţa din Parlament dacă deranjează, cu respingerea înfiinţării unor comisii pentru Jandarmeriadă şi pestă porcină. Pe rolul Parlamentului, urmează, de altfel, să intre în curând legi controversate iar în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult de o OUG pentru amnistie şi graţiere ba chiar de încă o OUG cu dedicaţie pentru Dragnea.

În acelaşi timp, nume sonore ale PSD s-au lansat în postări ofensatoare la adresa ţărilor partenere şi în special a Germaniei, atacuri de care Guvernul nu s-a disociat.

Mai amintim că, recent, comisarul european Günther Oettinger a declarat public că România e nominalizată în rândul ţărilor care "vor să slăbească sau să distrugă proiectul european" alături de Polonia, Ungaria şi guvernul italian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne