Dăncilă, către socialiştii europeni: Dacă începem să rupem Europa între stânga şi dreapta, vom ajunge imediat la diferenţe

Viorica Dancila (Prim-ministru),
Viorica Dancila (Prim-ministru), (Viorica Dancila (Prim-ministru),)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, la reuniunea Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, în cadrul căreia a prezentat poziţia Guvernului faţă de situaţia politică din România, arătând că principalul obiectiv al vizitei la Bruxelles este acela de "a discuta, a înţelege şi a coopera cu partenerii europeni", reiese dintr-comunicat remis de Guvern.

"Premierul a expus măsurile adoptate la nivel guvernamental pentru promovarea de reforme în plan economic şi social. Viorica Dăncilă a subliniat că toate aceste măsuri au urmărit, în special, relansarea economică a României, realizarea justiţiei sociale, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi echilibrarea balanţei puterilor în stat. În acelaşi timp, a subliniat importanţa menţinerii poziţiei pro-europene a României şi a reafirmat ataşamentul Guvernului pentru valorile comune stipulate în Tratatele Uniunii Europene, precum demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi respectarea drepturilor omului.

Referitor la reformele din domeniul justiţiei, premierul a arătat că acestea au urmărit o mai bună calibrare a sistemului judiciar românesc la practicile europene şi la recomandările Comisiei de la Veneţia. În plus, a evidenţiat că procedura de revizuire a legislaţiei referitoare la organizarea justiţiei din România a fost transparentă şi supusă examinării Curţii Constituţionale, arătând că, în acest moment, este aşteptată evaluarea oficială a Comisiei de la Veneţia", a transmis Executivul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate şi solidaritate între statele membre ale Uniunii Europene, în contextul dezbaterii privind viitorul Europei, subiect central al Summit-ului pe care România îl va găzdui la Sibiu în 2019.

"Dacă începem să rupem Europa între stânga şi dreapta, vom ajunge imediat la diferenţele între Nord şi Sud, state membre ale zonei Euro sau nu, state membre ale spaţiului Schengen sau nu", a arătat Viorica Dăncilă.

Premierul a prezentat, de asemenea, aspecte referitoare la demonstraţiile de protest din data de 10 august, precizând că acestea fac obiectul unei anchete în curs. În context, a menţionat că în faţa legii, toate persoanele sunt egale.

Intervenţia prim-ministrului a fost urmată de o sesiune de dezbateri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne