Cutremur distruge aproape 200 de locuinţe în China. Cel puţin 8 morţi, sute de oameni afectaţi

Cel puţin 180 de locuinţe s-au prăbuşit sub forţa unui cutremur distrugător, afectând 789 de persoane în provincia Xinjiang.
Cutremur de magnitudine 5,5 a lovit provincia chineză Xinjiang, 11 mai 2017.
Cutremur de magnitudine 5,5 a lovit provincia chineză Xinjiang, 11 mai 2017. (Getty Images)

Cutremurul catastrofic a lovit joi la doar 200 km de Kashgar, un oraş cu o populaţie de 500.000 de locuitori, la ora locală 5:58 (9:58 BST).

Serviciile de urgenţă încă efectuează căutări printre dărâmături, căutând supravieţuitori.

Agenţia chineză de ştiri de stat Xinhua a confirmat cutremurul de magnitudine 5,5 în provincia nord-vestică Xinjiang, iar fotografiile publicate pe Internet au arătat pagubele produse.

Oficialii serviciilor locale pentru dezastre naturale au precizat că acest cutremur a avut loc în regiunea îndepărtată Taxkorgan din prefectura Kashgar, la o adâncime de 8 km.

De asemenea, se crede că 11 persoane au fost rănite, în timp ce există temeri ca numărul morţilor să crească pe măsură ce serviciile de urgenţă evaluează pagubele şi efectuează căutări în zona lovită de cutremur.

Xinjiang este o provincie deseori zguduită de cutremure, majoritatea provocând pagube mici. Totuşi, de această dată, mass media locală a susţinut că numeroase clădiri au suferit diverse pagube în timp ce aproximativ 180 s-au prăbuşit.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe