Cutremur de 5,8 grade în România

.
. (Facebook)

Un cutremur puternic a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3:38, fiind resimţit în mai multe zone din România.

Potrivit specialiştilor din domeniu, seismul a fost de 5,8 grade pe scara Richter - cel mai semnificativ din ultimii 14 ani.

"In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora Romaniei) s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adâncimea de 151km. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (21km), Covasna (35km), Întorsura Buzăului (41km), Târgu Secuiesc (49km), Vălenii de Munte (58km)", a transmis Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamântului.

Nu au fost raportate victime sau pagube materiale, susţin autorităţile, însă mai mulţi cetăţeni au sunat la 112, acuzând printre altele atacuri de panică.

Cutremurul a fost urmat de o replică de 3,2, la două ore distanţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne