Curtea de Apel: Vlad Filat în continuare după gratii. Decizia Judecătoriei Buiucani legală

Fostul lider PLDM, Vlad Filat continuă să rămână după gratii, conform deciziei Curţii de Apel Chişinău. Acesta este învinuit de corupţie şi fraude în sistemul bancar al Moldovei, în urma cărora din Moldova a fost scos un miliard de dolari.
Adriana Beţişor, procurorul care instrumentează cazul Filat
Adriana Beţişor, procurorul care instrumentează cazul Filat (captură: privesc.eu)

„Instanţa de apel a respins recursul apărării prin care s-a solicitat iniţial ca să fie clasată încheierea Judecătoriei Buiucani, prin care s-a prelungit mandatul de arest preventiv în privinţa inculpatului Vladimir Filat. Este o decizie legală, temeinică şi, respectiv, urmează să fie respectată”, a declarat procurorul care instrumentează acest caz, Adriana Beţişor după şedinţa de judecată.

Avocatul lui Vlad Filat, pe de altă parte, se declară nemulţumit de decizia Curţii de Apel, considerând-o, conform Realitatea.md, a fi ”una abuzivă şi arbitrată. Nu suntem de acord cu această decizie. Nu s-a venit din partea acuzării cu elemente noi care ar justifica menţinerea arestului preventiv, este o ingerinţă privind dreptul la libertate. Judecătoria Buiucani nu s-a expus deplin asupra argumentelor apărării”.

Iniţial, apărarea a cerut întreruperea şedinţei, solicitând recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan. „Domnul Morozan, este în situaţie de incompatibilitate, este pe larg descrisă ascensiunea acestuia în cariera de judecător în mass-media. Chiar şi preşedintele Nicolae Timofti şi-a exprimat îndoiala faţă de compatibilitatea acestui judecător”, a declarat avocatul Igor Popa.

Precizăm că Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie, după ce prin votul deputaţilor din Parlament i-a fost ridicată imunitatea la cererea procurorului general, Corneliu Gurin, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, precum şi de implicare în cunoscutul "jaf al secolului".

În prezent Filat se află în arest preventiv până la începutul lunii aprilie, fiind închis la penitenciarul nr. 13. Totuşi, acesta dă indicaţii colegilor de partid, telefonându-le de după gratii şi cerându-le să voteze pentru candidatul propus la funcţia de prim-ministru de Partidul Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe