Curtea de Apel Constanţa: Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân după gratii

(photos.com)

Magistraţii Curţii de Apel din Constanţa au hotărât ca Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu să rămână în arest preventiv, întrucât au fost respinse contestaţiile depuse de fratele preşedintelui şi Marian Căpăţână la decizia Tribunalului. Decizia instanţei este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost transportaţi, vineri, la Curtea de Apel Constanţa, unde au fost reţinuţi timp de cca două ore.

Nelu Traşcă, avocatul lui Mircea Băsescu, a afirmat, la ieşirea de la Curtea de Apel, că fratele preşedintelui şi-a susţinut nevinovăţia în faţa instanţei.

"A susţinut că este nevinovat şi nu recunoaşte nicio acuzaţie. Am susţinut motivat admiterea contestaţiei. Am invocat lipsa de temeinicie a încheierii. Mai concret, în încheierea pronunţată judecătorul de Camera preliminară susţine că această măsură preventivă nu a depăşit o durată rezonabilă, or acest lucru nu se regăseşte între condiţiile de menţinere a arestului preventiv", a declarat avocatul.

Apărătorul a mai precizat că Mircea Băsescu a afirmat în faţa instanţei că ar fi greşit să fie discriminat şi să nu i se acorde aceleaşi drepturi ca tuturor cetăţenilor.

Mircea Băsescu este trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne