Cum arată noul Cabinet Dăncilă după cele opt modificări operate de Comitetul Executiv al PSD

Guvernul Dăncilă a fost restructurat din temelii în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă
Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament, după Comitetul Executiv Naţional al PSD, modificările care vor fi operate în cadrul Guvernului. Este vorba de opt modificări care au fost operate de conducerea partidului.

"La Ministerul Transporturilor e Olguţa Vasilescu, are capacitate de a duce la bun sfârşit proiecte majore pentru România, mă refer la legea pensiilor, legea salarizării, această experienţă dublată de experienţa în administraţie o face pe dna Vasilescu un bun candidat la acest portofoliu.

Ministerul Muncii este un minister care a rămas vacant în urma numirii dnei Vasilescu la Transporturi. Am propus pe Marius Budăi. Acesta este şeful Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci iar acest lucru e dublat şi de experienţa pe care o are în domeniul social, a fost director executiv la casa de pensii Botoşani.

La Ministerul Economiei, nominalizarea este Nicolae Bădălău, am considerat că e nevoie de o persoană cu autoritate pentru a accelera activitatea în acest domeniu deosebit de important.

Ministerul Comunicaţiilor - propunerea noastră e Alexandru Petrescu, fost ministru în cadrul Ministerului IMM-urilor. Cred că experienţa pe care o are îl ajută să dea un răspuns pozitiv provocărilor.

Ministerul Culturii - Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a domnului profesor care să mişte lucrurile în bine.
Ministerul Tineretului şi Sportului - în opinia mea, experienţa îl recomandă pe deplin pe dl Bogdan Matei.

Ministerul Dezvoltării Regionale - am propus revenirea unui fost ministru. Este vorba despre Ilan Laufer.

MAPN, după cum ştiţi, Fifor şi-a dat demisia şi se va ocupa de probleme din cadrul partidului, vreau să îi mulţumesc pentru activitatea sa. La acest minister l-am propus pe Gabriel Leş care a mai avut funcţia de ministru al Apărării Naţionale."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne