Cu cărţile pe faţă! Amnistia şi graţierea intră pe ordinea de zi în CEx

După ce luni de zile, Dragnea şi Dăncilă şi Toader au negat că ar avea pe agendă o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, astăzi un lider al formaţiunii a declarat deschis că această problemă urmează să fie tranşată duminică în CEx.
Daniel Tudorache
Daniel Tudorache (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, că la următorul CEx (eveniment ce va avea loc duminică) se va supune la vot amnistia şi graţierea.

“Am solicitat ca la următorul CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea. CExN va fi duminică şi o să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult", a declarat Tudorache, potrivit News.ro.

Edilul a mai susţinut că trebuie luată o decizie, pentru a închide subiectul, căci "durează de foarte mult timp, se vorbeşte pe la colţuri" iar PSD trebuie să hotărască, ori şi-l asumă, ori nu.

Declaraţiile lui Tudorache vin în contextul în care cu câteva ore în urmă Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader ar fi negat "ferm" (potrivit liderului USR, Dan Barna, care a avut discuţii cu ei) că "intenţionează" şi că "au în discuţie în acest moment" o eventuală ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

"Apropo de amnistie şi graţiere. Am adus în discuţie acest subiect şi atât doamna premier, cât şi ministrul Justiţiei au fost foarte fermi spunând că nu intenţionează şi nu au în discuţie în acest moment o astfel de ordonanţă sau o astfel de reglementare. Lucrul a fost foarte clar, explicit, repetat de vreo două-trei ori ca să nu fie niciun fel de echivoc”, a declarat azi Dan Barna care, alături de deputaţii Stelian Ion şi Cristian Ghinea şi de juristul Vlad Gheorghe, a avut vineri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, discuţiile având drept temă principală ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne