Cristina Neagu a fost desemnată "World Handball Players of the Year 2015"

Sportiva română a câştigat titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2015 în urma sondajului realizat de Federaţia Internaţională de handbal (IHF)
Handbalista română Cristina Neagu
Handbalista română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Federaţia internaţională de handbal (IHF) a avut plăcerea să facă cunoscut fanilor şi iubitorilor de sport cu mingea câştigătorii titlului de "World Handball Players of the Year 2015", în urma unei anchete desfăşurate de forul internaţional. Astfel, după ce un grup de experţi au nominalizat zece jucători de handbal consideraţi ca fiind cei mai buni dintre cei mai buni ai anului trecut, au lăsat ca media şi fanii să stabilească ce sportiv se va bucura de acest premiu.

Românca Cristina Neagu, care activează la Buducnost Podgorica, s-a aflat la concurenţă pentru acest premiu cu Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) şi Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

Interul stânga a fost cea mai votată atât de fani (72.9% voturi) cât şi de media (50.5% voturi). Ea a mai primit această distincţie şi în 2010. Anul trecut sportiva de 29 ani a câştigat cu echipa ei de club Liga Campionilor şi medalia de bronz cu echipa naţională a României la CM 2015.

''Sunt mândru de performanţa Cristinei şi sunt convins că o naţiune întreagă va fi alături de ea şi de coechipierele ei în luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa naţională de handbal feminin va reprezenta sporturile de echipă din România'', a mărturisit Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de specialitate.

La masculin acest premiu a revenit lui Mikkel Hansen (Danemarca - 28 ani).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport