Coreea de Nord susţine că rachete sale pot ajunge până în Statele Unite ale Americii

Rachete sud coreene Nike la Muzeul Războiului, 9 octombrie
Rachete sud coreene Nike la Muzeul Războiului, 9 octombrie (Kim Jae-Hwan / AFP / GettyImages)

Coreea de Nord a declarat marţi că deţine rachete care pot ajunge pe continentul american, într-o ameninţare făcută după ce Coreea de Sud a anunţat un acord cu Statele Unite cu privire la extinderea razei de acţiune a rachetelor.

Mass-media de stat din Coreea de Nord a relatat că zona de acţiune a rachetelor sale include "nu numai bazele forţelor marionetă şi ale forţelor imperialiste americane de pe pământul inviolabil al Coreei, dar şi Japonia, Guam şi continentul american", a raportat CNN.

Coreea de Sud şi Statele Unite au anunţat recent o înţelegere în urma căreia se va extinde raza de acţiune a rachetelor, pentru a putea lovi ţinte de oriunde din Coreea de Nord. Statele Unite au cerut Coreei de Sud să limiteze raza de acţiune a rachetelor sale balistice în schimbul accesului la tehnologia rachetelor americane. O nouă limită a razei de acţiune a fost stabilită de curând.

Un oficial american a declarat marţi că acordul de apărare antirachetă va ajuta Coreea de Sud să facă faţă unui potenţial atac din partea Nordului.

"Aceste revizuiri sunt un răspuns prudent, proporţional şi specific la ameninţarea cu rachete balistice din RPDC", a afirmat un oficial al Departamentului de Stat, pentru AFP, referindu-se la Coreea de Nord. Planul este "proiectat pentru a îmbunătăţi capacitatea (Coreei de Sud) de a se apăra împotriva rachetelor balistice ale RPDC", a adăugat oficialul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe