Constantin: De 4-5 ani,MADR nu a trimis niciun reprezentant la procesul cu Voiculescu,o fac eu mâine

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni că, în urma acuzaţiilor aduse de predecesorul său, Stelian Fuia, a verificat situaţia procesului MADR cu Dan Voiculescu şi a constatat că de 4-5 ani nu s-a trimis niciun reprezentant în instanţă, ceea ce va îndrepta el.

”Astăzi am văzut un fost ministru care a fost prin biroul ăsta din care vă vorbesc (de la MADR – n.r.) vreo lună şi ceva, care n-a învăţat nici procedurile şi acum vine şi scoate atacuri vizavi de Ministerul Agriculturii şi, mai mult decât atât, de un presupus proces care a fost de interes pentru mass-media şi cum s-a retras Ministerul Agriculturii ca parte civilă în acest proces, mă refer la procesul cu domnul Voiculescu”, a spus Constantin, la România Tv.

”Astăzi, având în vedere avertismentul pe care mi l-a dat un fost ministru, m-am interesat şi eu de câte ori a fost Ministerul, în această perioadă de patru-cinci ani de zile la procesul respectiv, cu domnul Voiculescu. Şi am constatat cu mare surprindere că domnul ministru care astăzi ţipa să nu se retragă Ministerul Agriculturii n-a trimis pe nimeni nici măcar o dată la proces – nu numai dânsul, nici alţi miniştri. În patru ani de zile, MADR nu s-a prezentat nici măcar o dată la proces. Vă anunţ că, mâine, Ministerul va avea pe cineva la procesul respectiv, pentru prima dată”, a adăugat el.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat luni că există „temerea” că schema Năstase se poate tranforma în schema Voiculescu, în contextul în care, marţi, la ÎCCJ se judecă dosarul în care Ministerul Agriculturii are de recuperat de la Dan Voiculescu o datorie de 60 mil. euro.

„Acum o săptămână, am cerut demisia sau demiterea domnului ministrul al Agriculturii din incompatibilităţi foarte grave şi domnul prim– ministru a vorbit în săptămâna asta despre orice altceva numai despre acest lucru nu a discutat. Mâine avem acest proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi există temerea că, printr-o omisiune sau printr-o neatenţie, fenomenul sau schema Năstase se poate transforma în schema Voiculescu, pentru că este posibil, ca la fel, un document plecat din minister sau de la ADS în speţă, dintr-o neatenţie a unui funcţionar să spună că ADS-ul şi ministerul nu au fost păgubite cu niciun leu în privatizarea Institutului de Cercetare Alimentară", a susţinut Fuia.

Deputatul a ţinut să îi reamintească premierului Victor Ponta că există şi alte procese între grupul Grivco şi ministerul Agriculturii şi i-a cerut încă o dată demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. „Reamintim cererea noastră şi dacă nu este suficient îi spunem domnului prim – ministru că nu este singurul proces pe care grupul Grivco îl are cu Ministerul Agriculturii şi instituţiile subordonate. Grupul Grivco lucrează de ani de zile în mod ilegal, fără niciun fel de titlu valabil, 2500 de hectare la Băneasa Giurgiu şi aici la fel este un proces între ADS şi implicit minister şi grupul Grivco pentru aproximativ 1, 2 milioane de lei pagube produse ADS-ului sau redevenţe neplătite. Iată încă un motiv pentru domnul premier să treacă la demiterea urgentă a ministrului Agriculturii”, a mai declarat Stelian Fuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie