Consiliul General a aprobat un nou proiect imobiliar al controvesatului om de afaceri “Puiu” Popoviciu

.
. (ROMEO GACAD / AFP / GettyImages)

În şedinţa de miercuri a Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost aprobată construcţia unui complex de birouri şi spaţii comerciale în cartierul Pipera, pe strada Gara Herăstrău, deţinut de controversatul om de afaceri Gabriel “Puiu” Popoviciu, scrie b365.ro.

Dezvoltatorul proiectului imobiliar este compania Băneasa Investments, deţinută de controversatul om de afaceri "Puiu" Popoviciu şi ar urma sa cuprindă atât clădiri de birouri, cât şi spaţii comerciale cu suprafeţe mari de tip mall, pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, conform documentelor depuse pentru obţinerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Beneficiarul vrea să construiască un “ansamblu de clădiri cu funcţiuni complexe: birouri, supermagazin, servicii anexe şi realizarea lucrărilor de infrastructură de transport necesare acestuia”, cu o înălţime maximă de 70 de metri, se arată în actele mai sus menţionate.

Împreună cu asociaţii săi, Gabriel “Puiu” Popoviciu deţine cel mai mare centru comercial din ţară, Băneasa Shopping City, cu o suprafaţă de aproximativ 105.000 metri pătraţi. Imul de afaceri a făcut o investiţie de aproape 300 milioane de euro în aproximativ 300 de locuite de lux, un parc de afaceri de 160.000 metri pătraţi şi în cel mai mare centru comercial din România, toate cuprinse în gigantul proiect Băneasa, pe terenurile Universităţii de Agronomie.

CGMB a aprobat în luna septembrie a anului 2001, cel mai mare tun imobiliar dat vreodată în România. Prin intermediului PUZ-ului de atunci, ulterior, a putut fi utilizat patrimoniului Universităţii de Agronomie, care a cedat 220 de hectare de teren la preţuri subevaluate, şi construirea de mall-uri, clădiri de birouri şi vile de lux în folosul companiilor coordonate de Popoviciu.

Primarul general de la acea vreme, Traian Băsescu, este cel care a propus consilierilor generali să aprobe PUZ în anul 2001, fără a lua în considerare că acesta abunda de ilegalităţi. Acum fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, are în prezent o locuinţă în complexul imobiliar Băneasa.

Fostul ginere al demnitarului comunist Ion Dincă, “Puiu Popoviciu”, a mai cumpărat în 2010, la licitaţie, proiectul falimentar Tiago Mall din Oradea pentru suma de 30,5 milioane euro, iar apoi aa investit încă 20 milioane de euro în finalizarea şi lansarea lui pe piaţă.

Gabriel “Puiu” Popoviciu deţine şi hotelurile Howard Johnson, Ramada Plaza şi Ramada Parc şi lanţul restaurantelor KFC din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne