Congresul ALDE. Tăriceanu, ales preşedinte unic al partidului

Cu Daniel Constantin pe făraş, Călin Popescu Tăriceanu a devenit unicul conducător al partidului format prin fuziunea PC-ului cu PLR.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

UPDATE. Delegaţii prezenţi la Congresul ALDE l-au desemnat, cu 1.065 voturi "pentru", din 1.094 exprimate, pe Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte unic al partidului.

* * *

UPDATE. Cuvântând în faţa colegilor săi la Congres, Călin Popescu Tăriceanu a criticat din nou, vehement, DNA şi SRI, făcând o paralelă cu regimul comunist şi declarându-se uluit că cei ce au protestat contra adoptării OUG 13 au susţinut-o pe Codruţa Kovesi.

"Îmi amintesc că în anii '90, tinerii erau cuprinşi de o atitudine feroce binomului din perioada comunistă, adică Ceauşescu şi Lenuţa. Acum am văzut cu stupoare, nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa. Ei nu înţeleg, din păcate, pericolul încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor pentru că, spre deosebire de tinerii de la începutul anilor '90, nu au trăit experienţa traumatizantă a comunismului”, a afirmat Tăriceanu, citat de Adevărul.

* * *

La Palatul Parlamentului a început, de vineri, Congresul ALDE, eveniment în urma căruia partidul îşi va alege conducerea. Alegerea preşedintelui nu va fi deloc complicată, având în vedere că în cursă este un singur candidat, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

Cu o zi înainte, delegaţii care participă la Congres au votat modificări la statutul partidului, iar astăzi, delegaţi din cele 47 de filiale ale partidului vor dezbate patru rezoluţii şi vor vota organismele statutare.

Reamintim că acest Congres a debutat marcat de scandaluri, Daniel Constantin, (încă) copreşedinte ALDE, atacând în instanţă decizia de convocare a Congresului. În prima parte a acestei luni, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia acestuia. Recursul lui Daniel Constantin urma să fie judecat pe 20 aprilie, însă s-a amânat pentru data de 18 mai.

Constantin, intrat într-un război pe faţă cu Tăriceanu, pe care îl acuză de minciună, conducere dictatorială etc. a anunţat vineri că nu va participa la Congres, reamintind că acesta e „nestatutar organizat şi serveşte interesul unui singur om”.

„Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om. Mi-aş fi dorit ca la congres să le mulţumesc tuturor membrilor ALDE care au muncit cu adevărat pentru ca partidul să fie astăzi în Parlament şi la guvernare. O voi face însă de fiecare dată când mă voi întâlni cu ei.

Dar în mod special, am preţuire pentru colegii din Partidul Conservator, pe care l-am reprezentat timp de 7 ani în calitate de preşedinte. Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanţi în Parlament. Din aceşti 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenţi, valoroşi, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcţiilor publice”, anunţa vineri Constantin.

Acelaşi Constantin a anunţat, în repetate rânduri, că va cere anularea fuziunii PC cu PLR astfel încât, dacă acest demers va reuşi, şeful Senatului s-ar putea trezi şef peste o alianţă care scriptic nu mai există.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne