Cîţu, anunţ pentru pensionari: Propunerea mea e să creştem pensiile cu 10% de la 1 septembrie

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni seară, la Digi24, că susţine majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, nu cu 40% cât au propus social-democraţii.

"Vom creşte pensiile, dar vreau să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, să avem o economie care poate plăti pensii", a transmis Florin Cîţu.

Şeful Finanţelor a explicat că sunt mai multe scenarii de majorare, "fiecare cu riscul aferent", şi a precizat că varianta pe care o propune el este de 10%.

"Propunerea mea este 10%, să avem bani şi de alocaţii, şi de investiţii. Efortul va fi de 10 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni ale anului", a afirmat Florin Cîţu.

Liderul PNL a completat că pentru pensii există bani alocaţi de la buget, în schimb pentru creşterea alocaţiilor copiilor nu sunt bani prevăzuţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne