Cioloş: Unii speculează că sunt în spatele mesajelor că Iohannis va pleca la Bruxelles, ca să mă pun în locul lui

Preşedinte Klaus Iohannis are o imagine foarte bună în Uniunea Europeană, a comentat fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş, întrebat despre şansele preşedintelui Klaus Iohannis de a prelua şefia Consiliului Europei.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Bun cunoscător al vieţii politice de la Bruxelles, fostul premier Dacian Cioloş a fost întrebat de jurnaliştii de la G4media ce şanse crede că are preşedintele Klaus Iohannis să devină următorul şef al Consiliului European, pe fundalul speculaţiilor apărute în presă pe această temă.

"E greu de spus, pentru că sunt foarte multe lucruri care se leagă între ele. Din punct de vedere procedural, sunt multe lucruri dependente unul de celălalt. Singurul lucru pe care pot să-l spun, ceea ce am constatat şi în acest an care a trecut, e că domnul preşedinte Iohannis are o imagine foarte bună în Uniunea Europeană. Eu, din ce-am văzut, şi în Vest, şi în Est, şi la Bruxelles. Dar în rest nu vreau să comentez şi să speculez, aşa cum am văzut deja că unii speculează că eu sunt în spatele mesajelor că domnul Iohannis va pleca la Bruxelles, ca să-l dau la o parte şi să mă pun eu. Sunt chestii ridicole şi jocuri din astea de comentarii în care nu vreau să intru deloc", a fost răspunsul lui Dacian Cioloş.

Cât despre o eventuală intrare a sa în cursa pentru scaunul de la Cotroceni, fondatorul Mişcării România Împreună a explicat că deşi o astfel de candidatură e una personală, ea se bazează pe o susţinere, pe o strategie pe care o va avea partidul, pe care încă n-a discutat-o cu cei care trebuie să decidă asupra acestui lucru.

"Noi încă pur şi simplu n-am făcut analiza asta. Eu nu pot să mă apuc de capul meu să-mi lansez păreri personale pe nişte lucruri care nu ţin de mine", a precizat Dacian Cioloş.

Fostul premier susţine că, în discuţiile pe care le-a avut personal cu Iohannis, l-a informat pe şeful statului despre intenţia sa de a-şi face partid, dar n-a discutat cu el detaliat despre subiectul acesta.

"N-am simţit nici că mă încurajează, nici că mă descurajează; pur şi simplu a fost o discuţie despre modul în care – sau cel puţin asta i-am explicat eu – modul în care eu mă văd util în continuare. Sigur, pe dânsul l-a interesat ce intenţii am, dacă vreau să rămân în continuare să mă implic în politică sau am alte intenţii. Pentru că s-au tot vehiculat ba că o să mă duc la FAO, ba că mă duc la Comisia Europeană înapoi, sau la ONU şi i-am spus că nu intenţionez lucrul ăsta, că mi-am stabilit clar, ferm, şi în discuţii în familie că, până cel puţin în 2020, nu îmi pun problema să-mi iau niciun angajament profesional şi că mă dedic total acestui proiect", a precizat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne