Cinci medalii pentru elevii români şi locul I în Europa la Olimpiada de Fizică

Elevii români care au obţinut medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică, Indonezia, 2017
Elevii români care au obţinut medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică, Indonezia, 2017 (Facebook)

Olimpicii români au reeditat succesele excepţionale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internaţională de Fizică, obţinând patru medalii de aur şi o medalie de argint şi la ediţia din 2017.

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică aduce României primul loc în Europa. Ţara noastră se claseză astfel între primele 5 ţări din lume.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Olimpiada s-a desfăşurat la Yogyakarta, în Indonezia, în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări

Lotul olimpic a revenit în ţară marţi, 25 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne