Cinci medalii de aur şi una de argint pentru elevii români, la Balcaniada de Matematică

.
. (Photos.com)

Elevii români au obţinut din nou medalii la olimpiade. România s-a clasat pe locul 1 la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, obţinând cinci medalii de aur şi una de argint.

Anul acesta, Balcaniada de Matematică pentru Juniori (JBMO 2014) s-a desfăşurat în localitatea Ohrid din Macedonia, în perioada 21-26 iunie. Întrecerea pentru medalii s-a disputat între elevi din 17 ţări.

Elevii cei mai pregătiţi, cărora le-au revenit medalii de aur, sunt: Alexandru Mihalcu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Antonie Ciocan, de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 Bucureşti, Alexandru Pascadi, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti, Tudor Plopeanu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, şi Ciprian-Mircea Bonciocat, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti.

Ciprian-Mircea Bonciocat este unul dintre participanţii de anul trecut la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, când acesta a obţinut o medalie de argint.

Societatea de Ştiinţe Matematice din România a informat că elevii români au ocupat locul întâi cu 222 de puncte, din totalul de 240 de puncte, cât poate obţine o ţară.

Delegaţia României a fost coordonată de Marius Perianu, profesor la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina, Andrei-Alex Eckstein, de la Universitatea Politehnică Timişoara, Mircea-Aldea Fianu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 19 din Bucureşti, şi Cristian-Teodor Mangra, de la Şcoala Centrală din Bucureşti. Pentru pregătirea elevilor au contribuit profesorii Alexandru Gică, de la Universitatea din Bucureşti, Lucian Petrescu, de la Colegiul Tehnic "Henri Coandă" din Tulcea, şi Cristian Lazăr, de la Colegiul Naţional Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne