Căpitan beat blochează intrarea în portul german Rostock cu nava sa

O navă olandeză de capacitate mare a fost remorcată după ce a ajuns pe uscat şi a blocat intrarea în portul german Rostock. Aparent, capitalul navei a provocat accidentul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Portul german Rostock.
Portul german Rostock. (Captură Foto)

Căpitanul a deviat de la curs imediat ce a încercat să iasă din port, avariind nava Abis Berger, lungă de 85 de metri, au anunţat duminică oficiali ai oraşului nordic german Rostock.

În timp ce a investigat incidentul, poliţia portuară a observat mirosul puternic de alcool emanat de căpitan şi i-a administrat un test de alcoolemie, care a arăta un nivel al alcoolului de 1,48 la mie, cu mult peste limita legală.

Nava a eşuat în zona de intrare în port şi a blocat accesul altor nave înainte să fie readusă în apă cu ajutorul unui remorcher, a susţinut într-o declaraţie patrula portuară.

Comandantul navei înfruntă acum acuzaţii de “periclitare a traficului maritim” şi pilotare a navei în ciuda faptului că era “complet inapt pentru a-şi îndeplini sarcinile”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe