Ca drept la replică, Radio Vocea Rusiei îl invită pe Traian Băsescu să participe la o emisiune

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)

Radio Vocea Rusiei îi oferă lui Traian Băsescu posibilitatea de a da un drept la replică, după ce preşedintele suspendat i-a criticat recent pe analişti TV care vorbesc despre referendum inspiraţi de acest post care transmite ideile de la Kremlin.

Astfel, directorul postului Vocea Rusiei, Andrei Bistriţki, a respins acuzaţiile lui Traian Băsescu, ca fiind "nefondate", relevă mai multe declaraţii postate pe site-ul postului de radio.

"Vocea Rusiei respectă principiul obiectivităţii în disputele politice şi prezintă întotdeauna opiniile tuturor părţilor implicate în dispute politice. Postul beneficiază de independenţă editorială şi are permanent o abordare echidistantă", precizează Bistriţki.

Totodată, Andrei Bistriţki îl invită pe Traian Băsescu să participe la o emisiune la Radio Vocea Rusiei sau să transmită o declaraţie pentru site-ul postului.

Traian Băsescu a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a observat că există analişti care propagă idei despre referendumul din 29 iulie şi despre listele electorale preluate din instrucţiunile primite prin radio de la Vocea Rusiei, nu raportându-se la legile româneşti.

"Pe televiziuni am văzut foarte mulţi analişti, unii chiar profesori pe la SNSPA, alţii pe unde au putut şi ei, foarte mulţi jurnalişti care preiau insistent instrucţiunile pe care le primesc prin postul de radio Vocea Rusiei. Este lamentabil, dar în acelaşi timp educativ. (...) Nu vreau să îmi imaginez unde va ajunge credibilitatea României pe pieţele financiare internaţionale şi pe piaţa internă dacă se va continua acest proces de intoxicare, care, îmi pare rău, are foarte multe mesaje preluate de la Vocea Rusiei. Poate preluaţi mesaje din presa occidentală, sunt mai adevărate şi mai apropiate de noi. Sunt realmente îngrijorat de prelungirea acestei crize şi de modul cum se transmit mesaje mincinoase şi de incitare a populaţiei, de ţinerea populaţiei sub tensiune în condiţiile în care nimeni la televiziuni nu vrea să vorbească pe citirea legilor, ci prin instrucţiunile primite prin Vocea Rusiei", a precizat Traian Băsescu de la sediul său de campanie.

Preşedintele suspendat a făcut şi un apel la mass-media să informeze corect, bazându-se în aprecieri pe citirea legilor cu privire la alegerea şi destituirea preşedintelui.

"Am făcut un apel la mass-media. De celelalte probleme, intră în atribuţiunile mele când mă întorc la Cotroceni. Ştiu multe...", a mai spus el.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că nu a făcut referire la Guvernul de la Moscova în aprecierea sa.

"Am pomenit un post de radio, nu Guvernul Rusiei, nu autorităţi, nu Minister de Externe. Aici m-am adresat numai mass-mediei, am făcut un apel să vorbim după legi, ca să nu confuzăm populaţia", a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne