Bugetarul care le dorea mamelor din Piaţa Victoriei "un glonţ în cap" se alege cu plângere penală

Protestatară
Protestatară

Vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a depus, marţi, o plângere la Poliţia Dolj împotriva directorului Filarmonicii Oltenia, Gabriel Zamfir, personaj care, reamintim, a stârnit valuri de indignare după ce a scris, pe pagina sa de Facebook, că mamele care au fost cu copiii la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei, ar merita „măcar un glonţ în cap”. Potrivit lui Marian-Jean Marinescu, limbajul lui Gabriel Zamfir, director la Filarmonica Oltenia este unul care încurajează actele de violenţă motiv pentru care a depus o plângere la Poliţia Dolj, informează Hotnews.

“Limbajul este inadmisibil pentru un om de cultură şi un fost preot”, susţine Marinescu. De asemenea, eurodeputatul a mai solicitat Inspectoratului de Jandarmi Dolj, numele conducătorilor efectivelor de jandarmi care au fost detaşate la Bucureşti în perioada 10-11 august şi care au participat la evenimentele din Piaţa Victoriei. “Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre acţiuni violente ale jandarmilor, cred că avem dreptul să ştim cine a participat la aceste acţiuni”, a mai adăugat europarlamentarul craiovean.

Reamintim că Zamfir, director al unei instituţii de stat şi fost preot, a scris, duminică, la o zi după ce jandarmii au curmat cu violenţă protestul diasporei din Piaţa Victoriei: „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise ‘mame’ care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia că nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui să fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru ‘democraţie’”.

Ulterior, după ce s-a dezlănţuit scandalul, bugetarul şi-a şters comentariul şi a revenit cu scuze, precizând însă că nu-şi dă demisia căci are multe proiecte de realizat.

"De la momentul în care am obţinut prin concurs funcţia de manager al Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, am realizat alături de colegii mei o multitudine de proiecte, care au adus Craiova în prim-planul peisajului cultural-artistic al României. Pentru că am responsabilitatea de a continua aceste proiecte, nu cred că este momentul să mă retrag din această funcţie", a scris, pe Facebook, Zamfir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne