Bucurie printre datornicii la stat. Teodorovici confirmă că Guvernul va da amnistie fiscală

Aşa cum a anunţat Darius Vâlcov la Antena 3, Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală, măsura urmând să fie luată în acest an.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a confirmat, marţi seară, la Digi24, informaţia lansată cu o seară înainte de Darius Vâlcov în legătură cu iminenţa unei amnistii fiscale. Potrivit lui Vâlcov, Guvernul pregăteşte într-adevăr o amnistie fiscală, care va fi adoptată anul acesta.

”Şi persoanele fizice şi persoanele juridice intră în 100 de miliarde, 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice.

Dacă este favorabilă economiei noastre stăm la masă, propunem un mecanism foarte clar şi dacă totul e ok, luăm o astfel de decizie ca economia să aibă de câştigat.

Este corect, şi acest lucru, am spus în 2015 că trebuie să ne uităm şi la cei care fac eforturi pentru a achita la timp aceste obligaţii, iar în alte situaţii se întâmplă altfel. Trebuie văzut care au fost motivele care au dus la situaţii de acest gen, că poate genera situaţii fără ieşire. Va fi o discuţie, nu ia nimeni măsuri aşa fără să nu discutăm cu toţi cei implicaţi, să vedem care sunt avantajele.

Ea trebuie luată în acest an, ne dorim ca tot ce avem de reglat trebuie să se întâmple în acest an, masiv şi cât mai repede, pentru ca în viitor să fie investiţii în toate zonele economiei, tu ca stat să încurajezi investiţiile publice.

Ministerul de finanţe nu are altceva în discuţie decât cele care vin să sprijine mediul economic, nu există altceva la minister, vreo idee ascunsă, e dialog constant, normal parteneriat fie că sunt persoane fizice, fie juridice”, a declarat Teodorovici.

Reamintim că marţi seara, Darius Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al premierului Dăncilă, vorbea la Antena 3 despre o amnistie fiscală, precizând că această măsură este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor. Vestea dată de Vâlcov a stârnit valuri de reacţii în spaţiul public, unii cetăţeni reamintind că există politicieni care vor jubila dacă se dă o astfel de amnistie, în fruntea listei fiind primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, considerat în 2017 românul cu cele mai mari datorii la fisc. De altfel, şi Teodorovici însuşi ar fi avut, în 2016, datorii la Fisc în valoare de peste 73.000 de lei. Atunci, Teodorovici a spus că va plăti cum poate.

Potrivit Adevărul, lista "ruşinii" din 2016, care arăta că Teodorovici datora ANAF peste 73.000 lei, a fost scoasă de pe site-ul data.gov.ro. Documentul conţinea aproape 200.000 de nume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne