Bucureştenii, invitaţi la Festivalul Strada Armenească

Imagini de la Festivalul Strada Armenească, 8 august 2015.
Imagini de la Festivalul Strada Armenească, 8 august 2015. (Facebook, Festivalul Strada Armenească.)

Capitala găzduieşte, în acest weekend, Festivalul Strada Armenească. Organizat în ansamblul armenesc din Capitală, ce cuprinde Catedrala Armeană, Casa de Cultură Dudian şi Strada Armenească, evenimentul a debutat vineri seara cu mai multe concerte şi degustări de dulciuri tradiţionale şi suc de rodie, informează Agerpres..

Evenimentul continuă până duminică şi include tururi ale unor muzee, o "bătaie cu flori" şi o "bătaie cu apă". Bucureştenii sunt îmbiaţi să redescopere Strada Armenească, deschisă în aceste zile pietonilor şi umplută cu mici standuri de unde vizitatorii pot cumpăra obiecte tradiţionale, bijuterii, dulciuri sau cărţi.

Organizatorii mai anunţă că, pe scena principală de pe Strada Armenească vor avea loc concerte, dar şi spectacole de teatru. Printre cei ce vor cânta pentru oaspeţii evenimentului, se numără Asteria şi Silviana Agyro, Mahala Rai Banda şi Harry Tavitian şi Cserey Csaba.

Nici copiii nu au fost uitaţi, ei fiind îmbiaţi cu teatru pentru copii, ateliere de scriere în alfabetul armenesc, dar şi o "bătaie cu flori" (sâmbătă, la scenă) şi o "bătaie cu apă", după liturghia de duminică, în faţa Catedralei Armene.

În cadrul acestui festival sunt organizate şi tururi ghidate, gratuite, pentru cei ce doresc să cunoască mai bine cartierul armenesc din centrul Bucureştiului, cu personajele din istoria acestei comunităţi, fapte inedite şi chiar superstiţii şi obiceiuri armeneşti, mai precizează Agerpres.

O parte din evenimente vor fi proiectate pe un ecran montat pe Bulevardul Carol, lângă gardul curţii Catedralei Armeneşti, gard pe care sunt montate fotografii mari cu celebrităţi din lumea întreagă ce aparţin culturii armene, printre care Cher, Steve Jobs şi cunoscutul şahist Gari Kasparov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne