Blatul dintre Platforma DA şi Dodon s-a oficializat

"Forţarea" cordonului de jandarmi plantat la întrarea în clădirea Parlamentului R.Moldova, anunţul înfiinţării unei Gărzi Populare etc. sunt toate piese de varieteu, într-un joc pe placul Moscovei, susţine infoprut.ro.
Miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului
Miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului (Epoch Times România)

"Nu vă lăsaţi păcăliţi de desfăşurarea teatrală a evenimentelor împachetată senzaţionalist de marionetele media.", scrie Liviu G. Stan, editorialistul infoprut.ro, într-un articol dedicat amplelor proteste ce au avut loc duminică la Chişinău.

Vă invităm să citiţi materialul ce prezintă o perspectivă asupra evenimentelor din capitala R. Moldova, diferită de cea standard, prezentată la buletinele de ştiri tv:

"Poate că la Chişinău, din miezul evenimentelor, totul se vede ca un puzzle greu de constituit într-o formă inteligibilă. Însă de aici, de la Bucureşti, lucrurile se prezintă cu destulă claritate în privinţa celor două tabere care vor să dărâme puterea guvernamentală şi parlamentară din Republica Moldova.

Până acum, desfăşurarea acţiunii este în detaliu pe placul Moscovei. Sută la sută. Deşi pe terenul protestelor Plaforma DA şi gruparea Dodon-Usatîi încearcă să mimeze (mai mult primii) o graniţă principială care îi separă la nivelul „idealului popular”, sub raportul intenţiilor, însă, există o sumedenie de cusături ofensive care îi leagă în comuniune perfectă, ca gemenii în aceeaşi formă uterină. Nu doar discursul agresiv anti-românesc şi smogul demagogiei stataliste, ci şi scopul politic primordial: declanşarea alegerilor anticipate. Cei de la DA cer alegeri anticipate. Duetul finanţat de Kremlin cere acelaşi lucru. Prin urmare?

Nu vă lăsaţi păcăliţi de desfăşurarea teatrală a evenimentelor împachetată senzaţionalist de marionetele media. Igor Dodon susţine că a ocupat Parlamentul, când de fapt tot ce a luat cu asalt este doar biroul său parlamentar. Asta se numeşte a ocupa Parlamentul? La fel, nu vă lăsaţi impresionaţi de faptul că Platforma DA vrea să înfiinţeze o Gardă Populară după modelul Gărzii Naţionale ca în Euromaidanul din Ucraina. Nu este altceva decât o găselniţă organizatorică menită să ţină treaz interesul energiilor protestatare din PMAN. La aceeaşi categorie intră şi „forţarea” de astăzi a cordonului de jandarmi plantat la întărea clădirii Legislativului. Simple piese de varieteu. Pentru că blatul între cele două tabere a primit astăzi „botezul” oficial, când liderii şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului. DA în rolul iepurelui scos la înaintare pentru a crea confuzia necesară de care Dodon şi Usatîi au nevoie pentru un scurtin anticipat ce i-ar aduce imediat la putere pe trepăduşii Moscovei. Vă este dor de o nouă epocă Voronin? Desigur, a nu se înţelege că AIE 3 nu este roasă până-n măduvă de corupţie şi că n-ar fi un hârb toxic ce trage la fund Republica Moldova. Dar, întreb din nou, veţi lăsa la manete o nouă epocă Voronin? Situaţia pare fără ieşire, ştiu. Numai că nu este fără ieşire. Salvarea prin Unire vă spune ceva?

Ca detaliu de cronică a zilei: foarte interesant şi traseul de marş al Platformei DA. Se duc la Global Bunsiness Center, una dintre afacerile lui Vladimir Plahotniuc, şi încearcă să prăbuşească gardul sediului, însă evită cu graţie clădirea IPTEH, unde îşi are sediul şi CARAVITA, firma rudelor lui Vlad Filat implicată până-n gât în scoaterea sutelor de milioane de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Să înţelegem că se cere doar „selectiv” returnarea miliardului furat?

Vom trăi şi vom vedea, vorba oricărui sfârşit de istorie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii