Black Friday 2012: Peste 2,4 milioane de români se vor lupta pentru reduceri

Aparate electrocasnice în supermarket
Aparate electrocasnice în supermarket (Epoch Times România)

Circa 4,1 milioane de români au auzit de campania de reduceri Black Friday şi aşteaptă ofertele retailerilor, iar 59,3% dintre aceştia, respectiv 2,43 milioane, sunt interesaţi să facă achiziţii, informează site-ul b365.ro.

Potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus, 27,2% dintre consumatori sunt familiarizaţi cu acest eveniment dedicat cumpărăturilor ieftine şi aşteaptă să vadă ofertele. Comparativ, anul trecut, în Statele Unite, 226 de milioane de persoane, însemnând 72% din totalul consumatorilor, au "vânat" reducerile de Black Friday.

Studiul Daedalus a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, reprezentativ pentru populaţia României din mediul urban şi rural.

Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă, prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri timp de o zi.

Ediţia din acest an va fi sărbătorită şi în România. Datorită succesului înregistrat anul trecut şi a vânzărilor foarte mari, tot mai mulţi comercianţi din mediul online, dar nu numai, au anunţat reduceri semnificative. Printre acestea se numără Orange, eMAG şi Altex. De asemenea, conceptul a fost preluat şi de câteva firme din domeniile turism şi imobiliare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne