Biserica de gheata de la Balea Lac a fost sfintita de preoti catolici si evanghelici

BALEA LAC, ROMANIA: Un lucrator finiseaza hotelul de gheata de la Balea Lac, situat la o altitudine de 2034m, in Muntii Fagaras.
BALEA LAC, ROMANIA: Un lucrator finiseaza hotelul de gheata de la Balea Lac, situat la o altitudine de 2034m, in Muntii Fagaras. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Prima biserica de gheata din Romania si a doua din Europa a fost inaugurata si sfintita ieri, la Balea Lac, de preoti catolici si evanghelici si in prezenta a zeci de turisti.

Mitropolitul Ardealului, IPSS Laurentiu Streza, nu si-a dat acordul ca preotii ortodocsi sa oficieze aici Sfintele Taine, considerand ca aceasta constructie trecatoare are un scop turistic si nu religios, nefiind o adevarata biserica.

Constructia bisericii de gheata a durat o luna, 30 de muncitori lucrand la temperaturi extrem de scazute, pe vant si ceata, pentru ca lacasul de cult sa fie gata de Boboteaza. Constructorii spera ca aceasta sa reziste, alaturi de hotelul de gheata, pana cel putin in luna aprilie.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne