Berbeceanu: Stimaţi parlamentari ai Comisiei Iordache, ce facem, dăm drumul tâlharilor pentru a nenoroci şi pe alţii?

Comisia Iordache se pregăteşte să "cosmetizeze" codurile penale într-un mod care a alarmat întreg sistemul judiciar. Printre cei nemulţumiţi se numără şi fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, care a ţinut să le arate aleşilor, prin prisma unui exemplu concret, cum unul dintre amendamentele propuse de ei va produce un adevărat dezastru în justiţie.
Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu (Traian Berbeceanu / Facebook)

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, s-a arătat extrem de nemulţumit de amendamentul aflat pe masa Comisiei Iordache potrivit căruia se elimină constatarea tehnico-ştiinţifică dintre probele permise şi le-a atras atenţia parlamentarilor asupra consecinţelor nefaste pe care le implică o astfel de decizie.

„Stimaţi parlamentari ai Comisiei "Iordache", studiind cu mare atenţie amendamentul PSD–ALDE (propus şi adoptat) pentru modificarea Codului de Procedură Penală, prin care aţi eliminat dintre mijloacele de probă "orice alt mijloc de probă care nu este interzis de lege", am constatat că, spre exemplu, înregistrările realizate de camerele de supraveghere nu vor mai putea fi luate în considerare. Bun! Super!”, a comentat ironic, pe pagina sa de socializare, Traian Berbecenau.

Fostul şef al BCCO Alba le-a prezentat celor din Comisia Iordache următoarea situaţie absolut ipotetică în care, unul dintre ei, aflat în timpul liber, este agresat fizic cu violenţă deosebită de către 2-3 tineri necunoscuţi, consumatori dependenţi de heroină.

„În urma agresiunii parlamentarul este şi tâlhărit, fiindu-i sustrasă o sumă importantă de bani. Nu există martori iar colegul dumneavoastră nu poate să ofere date despre agresori. Există însă înregistrări video ale agresiunii, realizate de camerele de supraveghere ale unui supermarket, în care se pot observa semnalmentele agresorilor. În baza acestor imagini tâlharii sunt identificaţi şi capturaţi de poliţie. Ce facem în situaţia respectivă? Autorii sunt prinşi dar singura probă existentă tocmai aţi înlăturat-o! Dăm drumul tâlharilor pentru a putea să nenorocească şi pe alţii? Rămâneţi cu bătaia şi paguba dar mulţumit că prin modificările făcute aţi ajutat la "reformarea justiţiei"? Întreb pentru un prieten...”, a declarat Traian Berbeceanu.

Vă recomandăm şi Întrebarea lui Berbeceanu: Pe când pedepsirea drastică a reglementărilor făcute cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne