Băsescu: Marele ghinion al românului răpit în Burkina Faso este că şi Iohannis şi Ponta sunt în vacanţă

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris vineri, pe contul său de Facebook, că marele ghinion al românului răpit de gruparea radicală din Burkina Faso este că decidenţi care trebuiau să îşi asume activităţile ţării în afara teritoriului naţional, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, sunt plecaţi în vacanţă.

"Un cetăţean român pe nume Iulian Gherguţ a fost răpit de o grupare radicală în Burkina Faso. Orice stat democratic tratează un astfel de eveniment ca pe o agresiune teroristă la adresa sa şi pune în mişcare toate resursele instituţiilor de securitate naţională pentru recuperarea cetăţeanului răpit. Doar resursele diplomatice nu sunt suficiente.

În capul mesei, unde se fac analizele de două ori pe zi, trebuie să se afle ori preşedintele, ori primul ministru, adică cineva care să-şi asume activităţile în afara teritoriului naţional cu atât mai mult cu cât, în Africa de Vest, cu siguranţă găsim resurse de cunoaştere. Marele ghinion al lui Iulian Gherguţ este că ambii decidenţi sunt în vacanţă", a precizat Traian Băsescu.

Amintim că un român care lucra ca agent de securitate la un proiect minier din statul african Burkina Faso a fost răpit sâmbătă de cinci bărbaţi înarmaţi, în apropiere de graniţa cu Mali. Site-ul de ştiri Burkina24.com susţine că românul este victima unui grup de terorişti din Mali.

Recomandăm şi Un român a fost răpit în Burkina Faso, posibil de terorişti din Mali. MAE s-a autosesizat

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne