Băsescu: Iohannis a promulgat o lege PNL care a închis dosarul evaziunii de 77,5 mil făcute de Negoiţă

Un proiect de lege iniţiat de PNL şi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis i-a închis dosarul unei evaziuni de 77,5 milioane ron făcută de pesedistul Robert Negoiţă la vânzarea celor 1250 apartamente construite în Bucureşti, a acuzat liderul PMP Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut joi, pe pagina sa de socializare, că începe să înţeleagă tot mai bine de ce PNL nu a propus candidat pentru funcţia de premier, dar şi uşurinţa cu care Viorica Vasilica Dăncilă a obţinut desemnarea.

"După ce au rupt oficial cârdăşia cu PSD-ul prin spargerea monstruosului USL, liberalii nu mai prididesc ţipând demagogic în apărarea justiţiei. Uită că urlau din toţi rărunchii şi cu ochii bulbucaţi, cu glasuri când mai baritonale când mai piţigăiate, când pe stadioane, când în pieţe publice, când pe la gardurile Cotrocenilor, voiculesciana zicere “nu avem puterea până nu controlăm justiţia” sau “Băsescu la puşcărie”. Din păcate, mizeria USL-ului este mai actuală ca oricând, iar mafiile transpartinice PNL–PSD funcţionează perfect", a declarat Băsescu, în postarea intitulată "Mafia este tarnspartinică (Legea 29 din 2018)".

Liderul PMP a dat un exemplu recent de "luptă" liberală pentru combaterea corupţiei:

1. Deputaţii PNL Ion Ştefan, Raluca Turcan (şi tu Ralucuţa?), Claudiu Racuci şi Bogdan Huţucă iniţiază o lege prin care se dă amnistie fiscal pentru dezvoltatorii imobiliari evazionişti. Iniţiativa trece fulgerător prin Senat şi Camera Deputaţilor, este trimis la promulgare pe 30 decembrie şi promulgată pe 15 ianuarie 2018 de Iohannis.

2. Cu siguranţă sunt destui evazionişti în imobiliare, protejaţi în mod egal de PSD şi PNL. Explicaţia pentru avizele rapide şi pozitive din comisii, dominate de PSD şi PNL, stă în buna cooperare dintre evazioniştii susţinuţi transpartinic şi politicienii servitori ai evazioniştilor. Desigur, serviciul nu este gratuit.

3. Printre alţii, această lege i-a închis dosarul unei evaziuni de 77,5 milioane ron (16,5 milioane euro) făcută de PSD-istul Robert Negoiţă la vânzarea celor 1250 apartamente construite în Bucureşti. Cu siguranţă sunt şi mulţi alţii pe care eu nu-i ştiu.

4. Nu cred că Raluca Turcan sau Klaus Iohannis sau consilierii domniei sale nu ştiau cazul PSD-istului Robert Negoiţă atât de mediatizat de presă.

"Încep să înţeleg tot mai bine de ce PNL-ul nu a propus candidat pentru funcţia de premier, dar şi uşurinţa cu care doamna Viorica Vasilica Dăncilă a obţinut desemnarea. Spun ce-am mai spus: mafia este transpartinică, indiferent dacă ne place sau nu. PS - prezenta postare nu este un atac la Turcan sau Iohannis, este doar o constatare", a conchis Băsescu.

Raluca Turcan, reacţie

1. Această lege urmăreşte îndreptarea unor consecinţe grave asupra unor persoane fizice care obţin venituri din tranzacţii imobiliare sau activităţi agricole ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei legale a ANAF de a înştiinţa şi de a preveni sau a îndeplinirii defectuoase de către aceasta a rolului de asistenţă pentru contribuabili, deci nu doar pentru dezvoltatori imobiliari, aşa cum tendenţios se face referire.

2. Această lege a fost votată în UNANIMITATE în Parlamentul României.

3. Această lege se adresează celor care şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale.

4. Astfel de măsuri au mai fost aplicate în perioada în care actualii contestatari aveau funcţii de conducere în ANAF [referire la Gelu Diaconu - n.r.].

5. În timp, au mai beneficiat de astfel de prevederi agenţi economici prin:

- anularea diferenţelor de obligaţii fiscale ca urmare a reîncadrării de către ANAF a veniturilor persoanelor fizice din activităţi independente în activităţi dependente;

- anularea diferenţelor de TVA aferente veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală ca urmare a depăşirii plafonului de înregistrare că plătitor de TVA;

- anularea diferenţelor de obligaţii fiscale ca urmare a recalificarii sumelor privind indemnizaţiile de delegare/detaşare pe teritoriul altei ţări.

Exemplificarea poate continua.

6. Această lege vine împotriva abuzurilor unei instituţii precum ANAF la adresa unor oameni care au investit bani personali, au creat mii de locuri de muncă şi după aceea au fost hăituţi de statul român, mulţi chiar au fost băgaţi în faliment.

7. Această lege crează premise pentru existenţa unui regim juridic echitabil pentru agenţi economici din acelaşi domeniu şi care erau trataţi diferit şi discriminatoriu.

8. Această lege opreşte fluxuri de şpăgi generate de instituţii ale statului care interpretau legea după bunul plac şi hăituiau oameni de afaceri corecţi.

E o abordare comunistoidă şi distructivă să pleci de la premisa că oamenii de afaceri sunt infractori, rechini sau duşmani ai poporului. Cei care încalcă legea, trebuie pedepsiţi de instituţiile statului. Iar oamenii politici responsabili să-i apere pe cei corecţi de abuzuri, să creeze un cadru fiscal limpede şi predictibil, să-i lase, de multe ori, în pace să creeze plus valoare", a declarat Raluca Turcan pentru HotNews.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne