Băsescu, despre plângerea pentru înaltă trădare: A fost neinspirată, nu se va solda cu nimic

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu crede în reuşita demersului demarat de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, nu se va solda cu nimic, a opinat sâmbătă, la România TV, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Suntem într-o situaţie inedită în care Opoziţia face o plângere penală prim-ministrului cu acuzaţia de înaltă trădare. Mai sunt vreo două-trei (acuzaţii - n.r.), dar înaltă trădare, adică greu de susţinut o astfel de acuzaţie, este efect al faptului că premierul a efectuat o vizită în Israel la invitaţia omologului israelian şi asta a şi stârnit reacţii, nu numai la noi. Cred că a fost neinspirată ca acţiune, mai ales prin motivarea pe care a dat-o. Părerea mea este că se va solda cu nimic", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PMP susţine că procurorii nu vor intra într-un "joc" care să conducă la suspendarea premierului de către Klaus Iohannis, iar "dacă, prin absurd, Parchetul ar intra, nu va intra preşedintele".

Întrebat de ce nu vede posibilă varianta ca Iohannis să o suspende pe Viorica Dăncilă din moment ce i-a cerut de mai multe ori demisia, Băsescu a replicat: "Una e să-i ceri cu vorba şi alta e să te compromiţi într-un act oficial, pentru că niciodată nu se va putea materializa acuzaţia de înaltă trădare".

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne