Băsescu: Cum vă permiteţi voi, oameni politici, să mergeţi la un protest fără autorizaţie?

O mişcare de stradă trebuie lăsată liberă, oamenii politici nu au ce căuta la un miting neautorizat, a atras atenţia fostul şef de stat Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Prezenţa liderilor USR, PNL şi a fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş la protestele împotriva planurilor PSD-ALDE din domeniul Justiţiei politizează mişcările de stradă spontane şi le afectează credibilitatea, a opinat preşedintele PMP Traian Băsescu într-o intervenţie la România TV.

"Eu cred că încercarea disperată a liberalilor şi a USR-ului de a confisca aceste proteste nu este în regulă. Pentru că până la urmă le politizează şi permit, generează ripostă politică de data asta, afectând credibilitatea protestatarilor care vin de bunăvoie, din partea PSD-ului şi a ALDE. Asta fac. Eu n-am să încerc niciodată să confisc o mişcare de stradă, ea trebuie lăsată liberă şi este neacuzabilă atâta timp cât nu este condusă politic. Ce au făcut începând de ieri după părerea mea este o mişcare greşită, au sărbătorit lansarea unui nou lider al opoziţiei, a domnului Cioloş, într-o mare manifestare. Asta-i imaginea pentru mine şi PSD-ul îi va sancţiona pentru asta. Este o greşeală", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte a subliniat că mişcările de stradă trebuie lăsate "spontane".

"Atâta timp cât sunt acolo oameni politici, întrebarea este cum vă permiteţi voi, oameni politici, să mergeţi la o manifestare fără autorizaţie? Unor oameni liberi le mai treci cu vederea faptul că spontan, după ce au venit de la serviciu, au servit masa cu copilul, îl iau de mână şi 'hai, mamă, în Piaţa Victoriei, să vezi democraţie'. Dar ce caută oameni politici la un miting neautorizat, cât de jos trebuie să coboare un om politic să facă lucrul acesta?", a precizat Băsescu.

Întrebat de ce PMP nu a participat la întâlnirea de duminică dintre lideri PNL, USR şi fostul premier Dacian Cioloş, Băsescu a replicat: "nici nu ne-a chemat cineva. Sigur că nu m-aş fi dus lângă Cioloş şi Sică Mandolină, dar îl trimiteam pe Tomac. Dacă ar fi dat un telefon, vă asigur că ori Tomac ori Vali Steriu erau acolo".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne