Avocata familiei Ghinescu a recuzat un magistrat care judecă cazul de omor al lui Cioacă

.
. (Photos.com)

UPDATE: Curtea de Apel Piteşti a respins cererea de recuzare a unui magistrat care judecă dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti u dispus amânarea procesului, stabilind un nou termen pentru 25 martie, deoarece avocata lui Cristian Cioacă nu s-a prezentat la termen.


Avocata Crina Radu o acuză pe avocata poliţistului că încearcă să tergiverseze soluţionarea dosarului, după ce Cristian Cioacă a fost pus în libertate.

***

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu pentru procesul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale, a depus o cerere de recuzare a unuia dintre cei doi magistraţi care judecă acest dosar.

Avocata precizează că are suspiciuni în ce priveşte imparţialitatea judecătorului respectiv.

"Am cerut recuzarea doamnei judecător care a opinat să-l pună în libertate pe Cristian Cioacă motivat de faptul că au apărut articole în presă şi chiar acum e lângă mine, pe holurile Curţii de Apel, un domn oarecare care spune că toată lumea ştie că doamna judecător a fost sau este vecină cu Cristian Cioacă în cartier, că se cunosc de când erau mici. Pe de altă parte, din modul în care a condus şedinţele de judecată, cum a formulat întrebările unor martori, mie mi-a creat suspiciuni asupra imparţialităţii dumneaei şi am depus o cerere de recuzare", a declarat avocata Crina Radu.

Avocata Crina Radu a mai afirmat că judecătoarea pentru care a solicitat recuzarea face parte din completul de apel care judecă dosarul, menţionând că aceasta a fost cea care de fiecare dată a susţinut eliberarea poliţistului din penitenciar.

Crina Radu a mai menţionat că l-a reclamat pe Cioacă la instanţă pentru că ar fi dat presei rezultatele unor expertize medico-legale realizate în acest dosar de Institutul Naţional de Medicină Legală.

Avocata familiei Ghinescu a precizat că acest lucru reprezintă "o presiune asupra justiţiei" şi că este "o infracţiune prevăzută de Codul Penal".

La Curtea de Apel Piteşti se judecă astăzi un nou termen în dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne