Avion de pasageri EgiptAir s-a prabuşit în Mediterană. 66 de persoane la bord

Un avion al companiei EgiptAir ce se îndrepta spre Cairo a dispărut de pe radar lângă coasta nordică a Egiptului, având 66 de persoane la bord. Aparent, avionul s-a prabusit în Marea Mediterană.
Avion al companiei aeriene egiptene EgiptAir.
Avion al companiei aeriene egiptene EgiptAir. (Wikipedia.org)

UPDATE: Oficialii egipteni ai aviaţiei au declarat agenţiilor de presă că avionul s-a prăbuşit în Marea Mediterană şi că rămăşiţele acestuia sunt căutate în prezent.

Zborul MS804 a trimis un semnal de urgenţă cu aproximativ 10 minute înainte să dispară complet de pe radar, a sustinut un purtător de cuvânt al companiei aeriene EgiptAir într-o declaraţie.

Mesajul a fost primit la ora 02:26 GMT.

***

“O sursă informată din cadrul companiei EgiptAir a declarat că zborul MS804, care a decolat din Paris la ora 23:09 (CEST), îndreptându-se spre Cairo, a dispărut de pe radar”, a scris compania pe feed-ul său oficial de pe Twitter.

O sursă oficială a declarat că avionul a pierdut contactul cu radarul joi dimineaţa la ora din Cairo 02:45 a.m. (00:45 UTC), la aproximativ 16 km în interiorul spaţiului aerian egiptean.

Ultima sa poziţie cunoscută a fost la 11.000 metri deasupra Mării Mediterane, la sud-vest de Cipru.

EgiptAir a declarat că a contactat autorităţile egiptene, adăugând că forţele militare efectuează operaţiuni de căutare a aeronavei dispărute.

Avionul era un Airbus A320-232, care poate transporta până la 150 de pasageri, conform website-ului Flightradar 24. În plus, compania aeriană egipteană a confirmat faptul că avionul Airbus A320 a fost produs în 2003.

Conform companiei, pilotul avea 6.275 de ore de zbor, incluzând 2.101 cu un avion Airbus 320. Copilotul realizase 2.766 ore de zbor.

Zborul MS804 transporta 66 de persoane, dintre care 10 erau membri ai echipajului.

Autorităţile egiptene încă nu au identificat cauza dispariţiei.

“Suntem la curent cu rapoartele media. În acest moment nu avem alte detalii, dar vă vom oferi alte informaţii când vom putea”, a scris pe Twitter compania Airbus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe