Avalanşă puternică loveşte un hotel din centrul Italiei. Zeci de persoane blocate sub zăpadă, inclusiv 3 români

Natura face din nou ravagii în Italia. La câteva ore după ce patru cutremure de pământ au zguduit centrul ţării, o avalanşă puternică a acoperit un hotel de lux din regiunea Abruzzo, blocând aproximativ 30 de persoane în interior. Nu există informaţii clare privind numărul morţilor.
O imagine aeriană a hotelului Rigopiano din Farindola, Italia, 19 ianuarie 2017.
O imagine aeriană a hotelului Rigopiano din Farindola, Italia, 19 ianuarie 2017. (Captură Foto)

O avalanşă puternică a lovit în noaptea de miercuri spre joi un hotel de lux într-o staţiune montană din centrul Italiei, după ce o serie de cutremure puternice au zguduit regiunea Abruzzo, şi este posibil ca aproximativ 30 de persoane să fi fost blocate sub zăpadă, au declarat joi autorităţile italiene.

Echipele de salvare au încercat în cursul nopţii să ajungă la hotelul izolat, folosind lanterne şi schiuri. Ei au sosit pe întuneric şi au descoperit că cea mai mare parte a cabanei cu patru etaje era acoperită de zăpadă şi pietriş.

Fabrizio Curcio, seful departamentului italian pentru protecţie civilă a declarat că aproximativ 30 de persoane par să fi fost blocate în hotelul Rigopiano din staţiunea Farindola.

Agenţia italiană de ştiri ANSA a raportat că un cadavru a fost recuperat, dar nu au existat confirmări imediat asupra acestui lucru.

Conform rapoartelor media, hotelul a fost puternic deteriorat şi a fost deplasat 10 metri de forţa zăpezii.

Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetăţeni români - un adult şi doi minori - s-ar afla în hotel, a declarat astăzi Ministerul român al Afacerilor Externe.

La peste 12 ore de la avalanşa care a lovit hotelul de patru stele, aflat la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri deasupra nivelului mării, doar doi supravieţuitori au fost găsiţi.

„Sunt în viaţă deoarece m-am dus să iau ceva din maşina mea”, a declarat unul dintre cei doi supravieţuitori, Giampiero Parete, conform website-ului La Repubblica.

Operaţiunea de salvare a fost stânjenită de stratul de zăpadă înalt de aproximativ 5 metri care s-a depus în lanţul muntos Gran Sasso în regiunea centrală Abruzzo în ultimele zile, blocând accesul rutier.

„Nu am reuşit să facem prea mult. Structura s-a prăbuşit. Este mai mult o grămadă de pietriş decât un hotel”, a declarat Antonio Crocetta, membru al unei echipe de salvare aflată la faţa locului.

„Ceea ce a rămas din hotel riscă să se prăbuşească. Hotelul este aproape complet distrus. Am strigat oamenii dar nu a răspuns nimeni, nu am auzit voci. Săpăm şi căutăm oameni”, a declarat el agenţiei Reuters prin telefon.

Dezastrul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după ce patru cutremure cu o magnitudine de peste 5 grade au lovit în centrul Italiei, declanşând temeri cu privire la posibile avalanşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe