Avalanşă în nordul Pakistanului omoară cel puţin 13 persoane

Forţele de Cercetare Chitral şi armata s-au mobilizat pentru a găsi supravieţuitori sub mormanele de zăpadă.
Avalanşă de zăpadă
Avalanşă de zăpadă (Pixabay.com)

Un oficial al securităţii pakistaneze a declarat că cel puţin 13 persoane au fost ucise într-o avalanşă care a acoperit mai multe case după ce o furtună de zăpadă de o forţă neobişnuită a lovit nordul ţării.

Un oficial declară că cel puţin 12 persoane au fost salvate şi s-a făcut tot posbibilul să fie trimise la spital, în ciuda faptului că zăpada a blocat multe drumuri în zonă.

Nizamud Shah, comandant al Forţelor de Salvare Chitral, a afirmat că avalanşa a lovit oraşul Chitral, târziu, pe 4 februarie.

Nu este sigur că ar mai fi şi alţi supravieţuitori îngropaţi sub zăpadă, deşi oficialii au afirmat că numărul morţilor ar putea creşte.

Personalul armatei s-a îndreptat către locul unde s-a produs avalanşa, pentru a ajuta în acţiunile de salvare.

Avalanşele sunt des întâlnite în zonele acoperite cu mari gheţari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe