Auto: Aproape 40 de piloţi şi-au anunţat participarea la Raliul Argeşului

(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

Aproape 40 de piloţi şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a Raliului Argeşului, competiţie ce contează pentru etapa a patra a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011, programată să se desfăşoare în perioada 17-19 iunie.

Norris Măgeanu de la Hatters Motorsport, organizatorul competiţiei, a anunţat marţi, la Piteşti, că printre cei 39 de piloţi care au trimis cereri de participare se numără Valentin Porcişteanu, liderul la zi al ierarhiei absolute în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2011, dar şi Bogdan Marişca si Dan Gârtofan, piloţii care ocupă locurile doi şi trei în acelaşi clasament.

"Deocamdată nu au trimis cereri campionul en-titre şi câştigătorul competiţiei din 2010, Gergo Szabo, nici Edwin Keleti, însă aceştia figurează pe lista competitorilor echipei Jack Daniel"s, astfel că este de aşteptat să se înscrie până la startul întrecerii. De altfel, potrivit regulamentului, echipajele se mai pot înscrie până la data startului competiţiei, urmând să achite o taxă majorată cu 20%", a precizat Măgeanu.

Startul oficial al Raliului Argeşului este programat vineri, 17 iunie, primele două probe urmând să se desfăşoare pe DN 73, în zona Mateiaş. Secţiunea cu numărul unu va debuta la ora 17,30, în timp ce a doua va începe în jurul orei 20,00.

A doua zi, cea de sâmbătă, este rezervată Transfăgărăşanului, în program fiind incluse cinci probe speciale. Secţiunile Vidraru Lac şi Cabana Capra se vor parcurge de câte două ori, în ambele sensuri, în timp ce secţiunea Vidraru urcare, o singura dată.

Deocamdată nu au trimis cereri campionul en-titre şi câştigătorul competiţiei din 2010, Gergo Szabo, nici Edwin Keleti, însă aceştia figurează pe lista competitorilor echipei Jack Daniel"s, astfel că este de aşteptat să se înscrie până la startul întrecerii. De altfel, potrivit regulamentului, echipajele se mai pot înscrie până la data startului competiţiei, urmând să achite o taxă majorată cu 20%.

În a doua zi a competiţiei, echipajele vor pleca din Piteşti la ora 10,00, iar pe prima secţiune competitivă se va da startul la 11,30. Sosirea echipajelor va avea loc în Piteşti, începând cu orele 17,00, seara urmând să se încheie, după publicarea rezultatelor definitive, cu un "Rally Party".

Ziua de duminică va fi dedicată spectacolului de gală "Piteşti Rally Show", desfăşurat pe un traseu de 2,4 kilometri, în centrul municipiului, între orele 10,00 şi 14,30.

Raliul Argeşului este organizat de Hatters Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Competiţia este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, Primăriei Municipiului Piteşti, Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, societăţii Argecom şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport