Aurelian Bădulescu: Procurorii vor trebui să vadă dacă 10 august 2018 a fost creaţia lui Dragnea

Pe 10 august, la protestul Diasporei, Jandarmeria a fost folosită "fără ştirea lor", într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, iar procurorii trebuie să pornească pe alte piste pentru a identifica dacă sau nu 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea, susţine "disidentul" Aurelian Bădulescu.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, că în urma declaraţiilor pe care urmează să le facă luni la Parchetul General, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea”, relatează Hotnews. De asemenea, Bădulescu a mai susţinut că Jandarmeria a fost folosită pe 10 august.

„Situaţia de pe data de 10 (10 august 2018 -n.r.) aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da şi care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea”, a declarat Bădulescu, la o dezbatere publică organizată la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă intervenţia Jandarmeriei din 10 august a fost legală, Bădulescu, politician care, reamintim, a devenit vocal după ce partidul i-a retras sprijinul pe motiv de criticare a lui Dragnea a mai precizat că: „Am să menţin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeria a fost folosită fără ştirea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât şi oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenţie proporţională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie şi discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul şi cine este creierul acestei mişcări. Niciodată să nu uitaţi: revoluţiile şi mişcările de stradă au un epicentru. Politicul”.

Reamintim că miercuri, după ce PSD i-a retras sprijinul politic, Bădulescu a recunoscut că a minţit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august. Viceprimarul Capitalei a avut delegate atribuţiile primarului general Gabrielei Firea în timpul manifestaţiei reprimate violent de jandarmi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne